Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB posa en marxa una campanya per «recuperar l’Estat del Benestar»

19227

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE, reunida aquest dilluns, ha decidit posar en marxa la campanya 'Treballam pel que importa', una iniciativa que, en les primeres trobades, tractarà sobre «la recuperació de l'Estat de Benestar, amb la qualitat de l'ocupació com a pilar fonamental».

Així ho ha anunciat el portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, acompanyat de la secretària d'Igualtat, Silvia Cano, en roda de premsa, qui ha explicat que recorreran les illes per parlar sobre els «grans reptes que tenen a les Balears i les solucions que estan aportant amb les polítiques que s'estan desenvolupant». A més, durant la Comissió també s'ha explicat l'objectiu i la composició del Consell Assessor de Polítiques d'Igualtat.

Negueruela ha recordat com els del PSOE «han sortit al carrer a demanar unes pensions dignes i reclamar polítiques decidides d'igualtat» i, en els pròxims mesos, «seguiran al carrer, debatent, explicant i escoltant les demandes de la ciutadania», per això han engegat aquesta campanya.

El portaveu del PSIB-PSOE ha assenyalat que han d’aprofitar aquest moment de creixement econòmic per posar el focus no tan sols en la creació d'ocupació, sinó també en la qualitat dels llocs de treball que s'estan creant i «assegurar que aquest creixement arribi a tots», per la qual cosa ja han posat en marxa iniciatives com el Pla de lluita contra la precarietat laboral o s'ha propiciat l'acord entre sindicats i empresaris per poder pujar el salari un 17 per cent als treballadors d'hostaleria.

Negueruela ha explicat que recorreran les principals zones turístiques de les illes per explicar el conveni d'Hostaleria i la millora dels drets laborals amb actes oberts a tota la ciutadania en els quals, a més, també els acompanyaran els sindicats, un total de 12 actes centrats a explicar «les polítiques posades en marxa per millorar la qualitat de l'ocupació i per escoltar als treballadors», per continuar, més endavant, parlant sobre la resta de reptes de les illes.

Consell assessor en polítiques d’igualtat

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE també ha aprovat aquest dilluns la creació del Consell Assessor de Polítiques d'Igualtat, un òrgan per debatre i impulsar mesures concretes per seguir afavorint la igualtat real entre dones i homes.

Per la seva banda, Cano ha dit que «tots els avanços en matèria d'igualtat que s'han fet en aquesta terra han vengut de la mà dels socialistes», encara que «queda molt per fer, perquè no poden descansar mentre hi hagi dones que cobren un 23 per cent menys que els homes pel mateix treball, mentre hi hagi dones que cobrin un 40 per cent menys de pensió que els homes, o hi hagi dones que moren assassinades o són maltractades només pel simple fet de ser dona», ha manifestat.

Cano ha explicat la composició d'aquest grup «transversal, amb dones de dins i de fora del partit, i amb l'objectiu de continuar fent propostes pioneres en favor de la igualtat», una aposta dels socialistes per «recollir el clam de les dones manifestat el passat 8M», a més de «seguir donant resposta a les reivindicacions feministes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.