Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «El turisme s'ha d'adaptar a la ciutat i no la ciutat al turisme»

19581

El batle de Palma, Antoni Noguera, aposta fermament pels «sostres» per fer front a la massificació de manera que sigui el turisme el que s'adapti a la ciutat «i no la ciutat al turisme» amb l'objectiu que la capital «no mori d'èxit».

Quan falten dos mesos perquè es compleixi el seu primer any al capdavant del consistori palmesà, Noguera ha considerat que està en la direcció de convertir Palma en una ciutat «més eficient, més creativa, més justa i més europea».

No obstant això, a les portes que comenci l'estiu, el batle de Palma, en una entrevista a Europa Press, ha sostengut que per generar un equilibri són necessaris certs límits, com la moratòria d'hotels o la zonificació turística.

«El turista quan vengui a Palma ha de tenir una bona experiència. Sense equilibri i sense sostres aquesta experiència potser la pugui trobar en qualsevol altra ciutat. Estem sent pioners en relació al lloguer turístic. L'any passat hi va haver 25.000 places, evidentment és una xifra important que aquest any no s'ha de produir», ha manifestat.

Així mateix, el turisme és factor d'un dels principals problemes a què s'enfronta l'Ajuntament de Palma: l'accés a l'habitatge per part dels residents. Per això, s'està treballant en una zonificació «molt restrictiva» que es presentarà entre l'abril i el maig.

Sobre la proposta, ha indicat Noguera, l'aposta per part de l'equip de govern és la prohibició del lloguer turístic a plurifamiliars «i ara s'estan fent els estudis pertinents per veure si es pot motivar jurídicament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.