Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern convoca ajudes per a la instal·lació de plaques solars

20143

El Govern, a través de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, ha presentat aquest dimecres passat una nova convocatòria d'ajudes per a la instal·lació de plaques solars dotada amb més de dos milions d’euros.

Segons ha explicat en un comunicat la Conselleria, del total, 827.000 euros seran per a empreses i particulars i 1.200.000 euros per a instal·lacions en administracions públiques per promoure el canvi de sistema a energies renovables. Aquesta convocatòria d'ajudes permetrà instal·lar 2.300 kW en total: 1.000 kW, en administracions locals; i 1.300 kW, entre particulars i empreses. Si se suma aquesta potència a la ja instal·lada, 2.850 kW en 205 instal·lacions que han rebut ajudes en 2016 i 2017, la potència total superarà els 5.000 kW.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha destacat que si s'afegeixen les instal·lacions situades als edificis de la Comunitat Autònoma, el total de potència supera els 7.000 kW d'energia renovable. «Representa un increment en relació a l'anterior legislatura d'un 700%, quan s'instal·len -en total- 1.000 kW», ha afirmat Pons.

Les ajudes per a empreses i particulars ja es poden sol·licitar, fins al 12 de juliol o fins al possible esgotament de la quantia econòmica prevista. La segona línia destinada a instal·lacions en administracions públiques estarà disponible en uns 15 dies.

Els projectes de particulars, comunitats de propietaris i entitats sense ànim de lucre es poden subvencionar fins al 50%, amb un límit de 3 kW per instal·lació; i les petites i mitjanes empreses i associacions empresarials poden rebre fins a un 40% de subvenció, amb un màxim de 50 kW per instal·lació.

Així mateix, aquesta edició inclou com a novetats que es prevegi la possibilitat de subvencionar bateries per a habitatges i entitats sense ànim de lucre per poder emmagatzemar l'energia solar durant el dia i aprofitar-la durant la nit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.