Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida creu que la prohibició del lloguer turístic a Palma arriba «tard i malament»

20275

Esquerra Unida de les Illes Balears s'ha pronunciat aquest dimarts sobre la prohibició del lloguer turístic en habitatges plurifamiliars per part de l'Ajuntament de Palma.

Des de la formació d'esquerres es creu que aquesta nova proposta arriba «tard i malament, quan ja hi ha prop de 50.000 habitatges destinats a aquesta finalitat».

Segons Juanjo Martínez, «aquesta proposta, uns mesos enrere, haguera servit d'alguna cosa, ara significa només una primera passa en el camí» i ha afegit «el que s'ha de fer és regular i limitar els que ja existeixen, només d'aquesta manera podrem veure resultats quant a reducció de la gentrificació a Ciutat i a abaratiment dels preus dels lloguers residencials».

Donant per fet que no canviarà res a curt termini, des d'Esquerra Unida, s'ha instat l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma a «treballar de forma seriosa en la regulació i limitació dels habitatges destinats a lloguer vacacional per tal de reduir l'impacte negatiu del turisme de cara a la següent temporada turística». I s'ha insistit en el fet que, «només des de la regulació i limitació del lloguer vacacional, podrem parlar d'una millora substancial per als habitants de les Illes, qui ara mateix ens és insostenible viure de lloguer a molts indrets de les Illes a causa de l'elevat preu provocat per aquest tipus de lloguer, que no té en compte als residents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.