Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma dedica un carrer a Caterina Tarongí, cremada viva per la Inquisició

20583

Palma té des d’aquest divendres un carrer amb el nom de Caterina Tarongí, que va ser cremada viva l’any 1691 per la Inquisició per no renunciar a la seva religió jueva, en un acte de fe on també varen assassinar el seu germà i més de 30 jueus més. Aquest divendres ha tengut lloc l’acte de descobriment de la placa d’aquest carrer, situat a La Vileta.

Fins ara aquest vial duia el nom del carrer Belchite i l’Ajuntament, amb l’acceptació per part de la Comissió de Toponímia l’ha canviat i en compliment de la Llei de Memòria Històrica i en resposta a una demanda ciutadana.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha recordat la figura de Catalina Tarongí i ha destacat, davant la nova placa: «Els nostres valors actuals són convivència, diàleg, i participació” i ha agraït les aportacions de les entitats jueves a la nostra ciutat».

Noguera ha recordat que Palma «pateix una important manca de carrers de amb noms de dones, una injustícia històrica que hem de combatre» i ha assegurat que posar el nom d’una dona a un carrer de Palma «és una petita gran mesura per visibilitzar les dones, per donar llum al seu paper dins la nostra història, un camí en el qual s’avança amb el Pla d’Igualtat municipal».

A l’acte també han estat presents els regidors Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.