Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Antich reclama a Rajoy un nou jutjat per combatre la violència masclista

20607

La presidenta Armengol al costat del senador Antich en una imatge d'arxiu.

dBalears/Arxiu

El senador del PSIB per les Illes Balears, Xisco Antich, ha registrat una iniciativa al Senat per instar al Govern espanyol a dotar de suficient personal el Jutjat de Violència Contra la Dona número 1 de Palma.

Segons han explicat des del PSIB, després que el passat abril aquest jutjat «hagi paralitzat les guàrdies de forma temporal per manca de personal interí i de reforç, el senador socialista ha impulsat aquesta iniciativa per pal·liar la situació».

De fet, Antich ha insistit en la necessitat de dotar de personal suficient aquesta infraestructura, ja que «les Balears van ser la comunitat amb més víctimes per violència masclista el 2017, amb un total de 5.412 denúncies».

A més a més, el senador del PSIB ha recordat que, tal com ha denunciat la Sala de Govern del TSJIB, «la bossa d'interins duu sense obrir-se des de l'any 2011 a Balears, on la meitat de la plantilla de l'oficina judicial és interina perquè no es cobreixen les vacants, i malgrat les reiterades sol·licituds de personal fetes davant el Ministeri de Justícia, no s'ha aportat cap solució que hagi pogut evitar la suspensió de les guàrdies».

Per això, Antich ha defensat que «també esdevé necessària la construcció del Jutjat número 3 de Violència Contra la Dona de Palma, que afavoreixi l'agilització dels casos pendents, la ràpida atenció de les denúncies de les dones víctimes, acabant amb les greus disfuncions que pot provocar la manca de personal que ara mateix pateixen els dos jutjats existents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.