Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament insta el Govern espanyol a despenalitzar l'eutanàsia

21109

El Parlament ha aprovat aquest dimarts una iniciativa en la qual insta al Govern espanyol i al Congrés dels Diputats a estudiar i tramitar una iniciativa legislativa que faciliti una mort digna i que despenalitzi l'eutanàsia i el suïcidi assistit.

Aquesta proposició no de llei, presentada pel PSIB, està dirigida a aquells casos en què la persona plantegi, per decisió pròpia, posar fi a la seva vida. Igualment, amb la iniciativa del Parlament demana al Govern espanyol i al Congrés que estudiï i tramiti una iniciativa legislativa per regular sistemàticament i de manera ordenada els casos on l'eutanàsia no sigui objecte de causa penal.

Durant l'exposició de la PNL, el diputat del PSIB Vicenç Thomàs ha reclamat que s'han d'incloure l'eutanàsia com a nou dret individual posat que «és una demanda real d'una part important de la societat». A més, Thomàs ha sostengut que la seva despenalització no suposaria llevar llibertats a aquells que volen morir de manera natural, sinó que «només dóna l'opció a aquells que actualment no la tenen».

El diputat ha explicat que en els darrers anys s'han presentat iniciatives des de diferents parlaments, com és el cas del d'Andalusia (2010), Navarra (2011),les Balears (2015), Galícia (2015) o Madrid (2017), però «cap d'elles ha prosperat».

Debat polític
En la presa de posicions, el portaveu parlamentari de Podemos, Alberto Jarabo, ha lamentat que hi hagi certa «confusió política» amb el tema i ha criticat que el PSOE s'abstingués al seu moment quan es va debatre al Congrés de Diputats.

Des de MÉS per Mallorca Antoni Reus ha assegurat que s'ha d'establir la mort digna com un dret personal; mentre que la diputada de MÉS per Menorca Patrícia Font ha manifestat que ha de ser abordat des del respecte a l'autonomia de les persones i de solidaritat amb qui ho pateix.

Amb una postura contrària, el diputat del PP Vicent Serra ha exposat que en la PNL s'eludeix «tot debat tècnic». «Es vol imposar l'eutanàsia per decret», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.