Setmanari d'informació local - 138 anys

Fracassa la proposta de Ciudadanos que pretenia imposar el castellà a les escoles

21117

El Parlament ha rebutjat aquest dimarts una iniciativa de Ciudadanos en la qual s'instava a garantir que en el cas d'alumnes amb necessitats educatives, amb problemes d'aprenentatge i els nouvinguts a les Balears s'imparteixin en castellà les matèries troncals.

En l'exposició de motius, Ciudadanos sosté que és obligació de les autoritats educatives disposar dels recursos necessaris per fer efectius el principi educatiu fonamental, el principi pedagògic i el dret bàsic de l'alumnat.

Total rebuig
La iniciativa ha estat àmpliament criticada per la resta de grups polítics amb representació en el Parlament, com és el cas MÉS per Mallorca, qui ha assegurat que la PNL «sembla que es vol crear discriminació entre alumnes segons la seva procedència». Així mateix, el diputat de MÉS per Mallorca Biel Barceló ha defensat que «ser bilingüe és un avantatge» i ho ha qualificat d'irresponsabilitat política i populisme electoralista.

El diputat de MÉS per Menorca Josep Castells ha afirmat que es tracta d'una iniciativa «demagògica, incongruent, fictícia i inviable» i ha indicat que és totalment contraria a l'educació inclusiva.

En aquesta línia, la diputada del PP Núria Riera ha exposat que la proposta estava «poc definida i poc clara» i que podria generar «perjudicis als infants». Per la seva banda, el diputat de Podemos Salvador Aguilera ha reiterat que «la llengua és un vehicle de comunicació i no de confrontació».

Des del PI, la diputada Maria Antònia Sureda ha explicat que si bé «la idea no sembla cap desbarat, el problema és que els arguments que utilitzen fan aigua per molts costats».  Finalment, el diputat del PSIB Enric Casanova ha criticat a Ciudadanos per dir llengua materna quan vol dir castellà. «Presenta aquesta PNL perquè vol imposar el castellà», ha afegit.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.