Setmanari d'informació local - 138 anys

Destaquen la necessitat de «reformular les polítiques sobre migració de la Unió Europea»

21909

La plataforma 'Les Balers Acollim' ha destacat la necessitat de «reformular les polítiques sobre migració de la Unió Europea (UE), fonamentades sobre conceptes equivocats quant a les persones migrants, i la concepció mateixa d'Europa». Així ho ha assenyalat la plataforma amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Refugiat que se celebra dimecres que ve, 20 de juny. En aquest sentit, el col·lectiu ha manifestat que el cas de l'Aquarius ha estat la «constatació i, al mateix temps, una oportunitat per reconduir la situació de manera digna i justa».

«Els acords signats per la UE, suportats pel Govern espanyol, són lamentables i ens avergonyeixen», ha expressat la plataforma. En aquest sentit, han criticat els «milers de milions d'euros invertits en mesures de seguretat, tanques, sistemes de vigilància, patrulleres, o les devolucions en calenta, externalitzant la responsabilitat i el control de fronteres mitjançant acords indignants, que multipliquen el sofriment i la desesperació de les víctimes».

A més, el col·lectiu ha denunciat el «trasllat del control dels fluxos migratoris del Mediterrani a tercers països com Turquia i Líbia, que no ofereixen cap garantia pel que fa respecte als drets humans». «Es juga amb el sofriment de milions de persones i la dignitat de la societat i la del món en general», han afegit des de la Plataforma. Així mateix, 'Les Balears Acollim' ha posat l'accent que «hi ha desenes de milers de persones que continuen atrapades en els camps de refugiats del sud d'Europa i que són a punt de posar en risc les seves vides per intentar arribar a Europa, sigui per la via que sigui».

D'altra banda, l'organització ha assegurat que és necessària «una reflexió sobre el tractament mediàtic i institucional de la informació». En aquest sentit, han demanat «més rigor i respecte davant del sofriment de les persones, en general, i de les persones refugiades en particular». Finalment, han reiterat el seu compromís amb la lluita pels drets de les persones refugiades i han assegurat que col·laboraràn en totes les accions que siguin necessàries per aconseguir la resposta i acolliment que es mereixen les persones demandants d'asil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.