Setmanari d'informació local - 138 anys

Posen en marxa una proposició de llei per crear el Col·legi Professional de Docents

22125

MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i Gent per Formentera (GxF) han registrat una proposició de llei per crear un Col·legi Professional de Docents, de col·legiació voluntària i àmbit autonòmic, amb l'objectiu de «dignificar i donar reconeixement» a la professió.

La proposta ha estat presentada per diputats d'aquests grups i representants d'associacions de docents en una roda de premsa aquest dimarts en el Parlament. El diputat de MÉS per Menorca Josep Castells ha explicat que la proposta està oberta a tots els grups que la vulguin signar. En aquest sentit, Castells ha indicat que el PSIB i PI han manifestat la seva «simpatia» per la idea i que «estan oberts» a contribuir perquè tiri endavant la proposta, aportant els «matisos» que considerin.

Per la seva banda, la diputada de Podem Laura Camargo ha incidit que es tracta «d'una demanda que neix de sectors del professorat que han destacat pel seu compromís amb l'educació pública i el català» i que, al seu judici, foren «herois en un moment molt complicat per a l'educació», en referència a la legislatura passada. Camargo també ha destacat el funcionament «profundament democràtic» del Col·legi, segons es proposa en el text, i ha valorat que assegurarà «majors quotes de participació» del professorat. «Pensam que dignifica i cohesiona la professió docent», ha conclòs.

Igualment, la diputada de MÉS per Mallorca Agustina Vilaret ha defensat que el Col·legi és «una eina necessària i útil» perquè els docents facin «escoltar la seva opinió». «Esperam que mai més es tornin a imposar polítiques educatives, i que la possibilitat de diàleg sigui un fet», ha postil·lat la diputada.

Durant la presentació ha intervengut com a portaveu dels docents Antoni Salvà que ha agraït als partits la presentació de la iniciativa. Des dels col·lectius docents veuen el Col·legi com una «manera de dignificar» la seva tasca i consideren una «anomalia» que no compti amb aquesta professionalització, ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.