Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS, Podem i PSIB duran la gratuïtat de l'aparcament de Son Espases al ple del Parlament

22739

Els grups parlamentaris del PSIB, MÉS per Mallorca i Podem han manifestat aquest dimecres després de la junta de portaveus que segueixen oberts a aconseguir el «màxim consens» per poder debatre en el ple del proper dimarts la gratuïtat de l'aparcament de l'Hospital Universitari de Son Espases i de l'Hospital de Can Misses (Eivissa).

El portaveu del PSIB en el Parlament, Andreu Alcover, ha assenyalat que «encara confien» que es pugui aprovar la iniciativa com una esmena dins de la Llei de Seguretat i Salut Laboral, per debatre's aquest dimarts però per si això no ocorre han registrat una proposició de llei perquè comencin a «córrer els terminis».

A més, ha anunciat que l'Ajuntament de Palma «confia que aquesta setmana quedi resolt el problema» amb la targeta ciutadana en relació als usuaris de Menorca, Eivissa i Formentera; una condició que havia exigit MÉS per Menorca per donar suport a la gratuïtat del 'pàrquing'.

Segons ha explicat el portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, si aquesta iniciativa no es pot tractar dimarts que ve, s'haurà de portar mitjançant una proposició de llei i el procés perquè els 'pàrquings' siguin gratuïts es «demorarà uns dos mesos».

Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, s'ha manifestat en un sentit similar i ha dit que segueixen oberts «a qualsevol opció de consens» perquè la «proposta vagi cap endavant» perquè «a l'opinió pública no li interessa com s'aconsegueix la gratuïtat, si es fa per una esmena 'in voce', mitjançant una proposició de llei o una altra fórmula».

En un altre sentit, el portaveu del PI, Jaume Font, ha dit que encara que votaran que si al fet que es debati aquest dimarts si es dóna l'oportunitat, la iniciativa s'ha ficat amb calçador i el que surt «és un producte sense qualitat ni consistència».

El portaveu de Ciudadanos, Xavier Pericay, ha assenyalat que «les coses s'han de fer bé i amb transparència». «Ho estan fent a l'últim moment per pal·liar un fracàs de gestió», ha censurat.

En un sentit similar s'ha expressat la diputada no adscrita, Montserrat Seijas, que ha assenyalat que «no hi ha cap diputat que s'oposi a la gratuïtat sinó que volen que els tràmits es facin amb transparència». Així, ha dit que si la documentació «és clara» no serà ella qui voti contra aquesta mesura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.