Setmanari d'informació local - 138 anys

Com aprofitar els préstecs per a la llar

23585

L'economia domèstica no sol omplir columnes de periòdics ni aparèixer en els titulars del telenotícies. Encara que a tots ens afecta en major mesura que les grans xifres, perquè es tracta d'atendre les nostres necessitats i sovint és difícil arribar a final de mes. Una avaria en el cotxe o una factura més alta del normal, per habitual que sigui, pot amoïnar-nos moltes vegades.

Gràcies a Internet, avui és possible trobar préstecs per a la llar amb els quals atendre aquests imprevists. Sempre que s'utilitzin bé, són una solució bastant acceptable.

Quan és útil i quan pot ser un perill?

Abans de llançar-se a demanar crèdits online urgents és important avaluar la situació. Si es tracta d'alguna cosa puntual que no se sol repetir sovint, aquests préstecs poden treure'ns de la dificultat i seguir la nostra vida sense aclaparaments. En cas que sigui el normal, o que estiguem pensant a comprar alguna cosa que realment no ens fa falta, tal vegada sigui millor cercar altres opcions com estalviar i comprar-ho quan tinguem els doblers, o retallar les nostres despeses per arribar a fi de mes amb major soltesa si és possible.

La promoció del primer préstec gratis

Moltes entitats especialitzades en aquests crèdits per a la llar ofereixen el primer sense interessos ni comissions. És a dir, que es demana una quantitat i es retorna exactament la mateixa, ni un cèntim més. És perfecte, perquè no solament pots cobrir les despeses que han arribat, sinó que no t'endeutes en absolut, com si demanessis prestat a un amic però sense haver de passar la dificultat de fer-ho.

L'únic però que pot haver-hi és que solen ser quantitats relativament baixes. Encara que suficients per acabar de pagar la factura del mecànic o fer la compra del mes quan les despeses ens han deixat la butxaca buida.

Quin altre avantatge tenen?

En cas que estiguem en algun registre d'impagats, cosa habitual si hem comprat alguna cosa a crèdit, perquè ens posen en la llista i de vegades s'obliden d'esborrar-nos, pot ser que un banc ens negui el préstec i no puguem fer una reforma o comprar alguna altra cosa que ens fa falta a casa. En aquests casos també es pot acudir a aquesta fórmula, ja que hi ha entitats que ofereixen préstecs personals amb ASNEF, que solucionen el problema d'aparèixer com a morosos encara que en realitat no tenim per què ser-ho.

Situacions en les quals recórrer a ells

És important tenir en compte que qualsevol préstec és un compromís que s'ha d'atendre, així que cal avaluar molt bé per a què es necessita els doblers. En realitat hi ha una llista bastant llarga d'assumptes pels quals poden ser pràctics els préstecs ràpids sense paperasses amb ASNEF, com pagar una reparació imprevista, comprar un nou electrodomèstic per substituir un altre que s'ha avariat i no té solució o comprar menjar a final de mes, dies abans que arribi el pagament de la nòmina.

En altres casos és possible que es pugui recórrer a altres formes de finançament. Per exemple, si volem fer una reforma a casa de certa importància com canviar els mobles de la cuina, la instal·lació elèctrica o renovar la cambra de bany. És possible trobar crèdits a un termini o amb uns tipus d'interès més barats, tenint en compte que el normal és que es tracti de quantitats bastant importants, que no es cobreixen d'un mes per a un altre i se solen dividir en mensualitats per pagar a mitjà termini.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.