Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a la Setmana Europea de la Mobilitat

24099

La Setmana Europea de la Mobilitat comença a rodar. El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer; la regidora d’Ecologia, Agricultura i Medi Ambient, Neus Truyol, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, han visitat l’exposició de vehicles elèctrics que des d’avui i fins diumenge romandrà al Parc de la Mar.

El regidor de Mobilitat ha recordat que amb l’activitat d’aquest divendres es dóna el sus a la Setmana de la Mobilitat. «Com a administració pública volem donar exemple i la flota municipal ja disposa d’uns 60 vehicles elèctrics», ha assegurat Ferrer. El conseller de Mobilitat ha afirmat que els vehicles elèctrics «estan perfectament preparats per donar resposta a les dimensions del espais insulars» i que, a més, es complementi amb «una bona xarxa de punts de recarrega». «A les Balears hi ha més de 300 punts de recarrega i ara estam licitant uns de nou de càrrega ultra ràpida», segons Pons.

A l’exposició es pot veure una mostra de la flota de vehicles elèctrics municipals que tenen les diferents àrees i empreses públiques, a més de vehicles cedits per concessionaris privats. A dia d’avui, l’Ajuntament disposa de 57 vehicles elèctrics a més de tres d’híbrids. L’Ajuntament ha instal·lat 40 punts de recàrrega gratuïts per a vehicles elèctrics a 14 zones de Palma, passant dels 10 als 40 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. D’aquesta manera, Palma disposa a dia d’avui de 22 punts en superfície i 18 als aparcaments i ha, inclosos els primers 10 per a cotxes a la via pública.

Programa
La Setmana Europea de la Mobilitat es celebra del 16 al 22 de setembre. Com altres anys, hi haurà actes programats que van més enllà dels dies oficials de la setmana. Algunes de les activitats que es duran a terme són les següents:
15 de setembre Gran Diada de la Mobilitat al carrer Unió. De les 11 a les 20 hores. S’instal·larà el circuit de seguretat vial, hi haurà música i activitats per als més petits, a més d’una demostració de ball en línia i lindy swing, entre d’altres.

Park(ing) Day el 21 de setembre. És una iniciativa que transforma per un dia places d’aparcament en espais públics i recreatius.

Dia Europeu sense Cotxes el 22 de setembre. Al llarg d'aquest dia no es podrà aparcar a la zona ORA, excepte residents acreditats i vehicles autoritzats. Aquest dia els aparcaments dissuasius del carrer de Manacor, Sa Riera i Marquès de la Sénia seran gratuïts i també hi haurà incentius per a viatjar en busos de l'EMT, Metro i tren. Aquest dia coincidirà, a més, amb la celebració de la Nit de l'Art.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.