Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera s’informa sobre l’experiència del transport públic elèctric de Barcelona

24531

El batle de Palma Antoni Noguera, ha visitat aquest dilluns les oficines centrals de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per interessar-se per la seva experiència en mobilitat elèctrica urbana.

Noguera ha realitzat aquesta visita acompanyat de la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, i del director general d'Endesa a les Balears, Martí Ribas. En les oficines, la comitiva ha estat rebuda pel Conseller Delegat de TMB, Enrique Canyes, i del director de la Xarxa de Bus, Ramon Barcadí.

L'objectiu de la visita institucional era conèixer l'experiència de Barcelona en mobilitat elèctrica urbana aplicada al transport públic. TMB i Endesa vàren concloure el març passat el projecte ZeEUS (Zero Emission Urban Bus System), finançat per la Unió Europea, per instal·lar un punt de càrrega ultraràpida per a pantògraf per a busos elèctrics.

Per aquest motiu, la visita ha transcorregut entre les oficines centrals de TMB i l'estació de càrrega de la línia H16 situada al carrer Cisell. Noguera ha reivindicat que «la mobilitat sostenible és el principal paràmetre d'una ciutat moderna i europea i que el principal repte de la pròxima legislatura és el tramvia».

«Avui hem compartit una experiència d'èxit de busos elèctrics de 18 metres i estem explorant també la possibilitat que en el carril segregat per al tramvia puguin anar també com a alternativa autobusos elèctrics d'alta capacitat i amb càrregues freqüents», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.