Setmanari d'informació local - 138 anys

El consum d'alcohol a les Balears supera la mitjana estatal

25661

La Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i la Direcció General de Salut Pública i Participació han organitzat una jornada per a conscienciar la població sobre el consum d'alcohol, amb motiu del Dia Mundial sense Alcohol.

Segons ha detallat en un comunicat aquest dijous la Conselleria de Salut, les persones interessades poden acudir al seu centre de salut, on els professionals sanitaris els informaran de forma individualitzada sobre si fa o no un consum responsable d'alcohol.

Així mateix, els centres de salut i les unitats bàsiques de salut de les Balears han organitzat activitats diverses, com consells breus en les consultes sobre el consum d'alcohol, sessions de formació, xerrades informatives dirigides a la població i llocs amb material específic.

Igualment, en tots els centres d'atenció primària de Mallorca es penjarà el cartell amb el lema guanyador ('Junts per una diversió sense alcohol') del concurs.

Consum d'alcohol
Segons dades de l'enquesta Edats de 2015 sobre alcohol i drogues, a les Balears l'alcohol és la droga més consumida, un 84,3 per cent de les persones enquestades havia consumit alcohol en els dotze mesos anteriors, seguit pel tabac amb un 42,6 per cent, el cànnabis amb un 13,9 per cent i els hipnosedants amb un 9,3 per cent, entre altres. A més, el consum és més alt que la mitjana estatal, que se situa en el 77,6 per cent.

Al febrer es va crear una comissió d'experts sobre el consum de risc d'alcohol i els trastorns per el seu consum que es va encarregar de preparar i difondre el material divulgatiu i d'organitzar la formació adreçada als professionals i les activitats per a conscienciar la població. Actualment, treballa en un document que ajudarà els professionals a fer intervenció breu en les consultes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.