Setmanari d'informació local - 138 anys

La mezzosoprano Ketevan Kemoklidze, de nou a Palma

25911

La mezzosoprano Ketevan Kemoklidze torna a Palma aquest dissabte. Concretament, interpretarà grans èxits d'òpera al Palau de Congressos.

Altament demandada pels principals teatres del món donades les seves extraordinàries habilitats vocals i interpretatives, va néixer a Tbilisi (Geòrgia) i va obtenir el títol de Màster en el Conservatori Nacional V. Sarajishvili (Prof. G. Kariauli). Havent estat guardonada amb el Premi Especial del Teatre alla Scala en la competició H.G. Belvedere, va ser admesa a l’Acadèmia del Teatre alla Scala sense previ examen d’admissió. Ha estat guanyadora de múltiples competicions internacionals de prestigi, com la Operalia de P. Domingo, el Concourse International de Chant de la Ville de Tolosa, la competició F. Viñas Competition de Barcelona, la competició internacional H.G. Belvedere a Viena, la Competició Vocal Internacional E. Obraztsova a Saint-Petersburg i les Competicions Nacional i Juvenil de Músics Georgianos.

El 2002, sent encara estudiant del Conservatori, Kemoklidze va fer el seu debut com a Maddalena en Rigoletto, a Otello i com a protagonista en Amadigi, reconeixent les sevess prometedores qualitats i aptituds vocals. Posteriorment apareix amb èxit en les principals òperes del món: com encantadora Rosina (Il barbiere di Siviglia) a la Deutsche Oper de Berlin, Théâtre du Capitole a Tolosa, Teatre Regio di Parma, Teatre Massimo a Palerm, Òpera Nacional de Montpeller, Deutshe Oper am Rhein, Teatre Municipal de Santiago, Òpera Municipal de Marseille i en l’Òpera Nacional de Washington. A aquesta última va ser convidada pel Mestre Domingo després de guanyar la seva competició. I de nou gràcies a la seva invitació debuta amb honors, en el paper de Cenerentola, l’Òpera de Los Angeles. El 2015 Ketevan va interpretar el paper de la reina Elisabetta a Maria Stuarda al Teatr Wielki – Òpera Nacional de Polònia. En 2014 va tenir un aclamat debut com Carmen al New National Theatre Tòquio i després també va cantar aquest paper al Teatre Mariinsky. En aquest mateix any va fer va tenir el seu exitós debut escandinau com Isolier a Le comte Ory, al Malmö Opera. A més ha tornat a Tòquio i Washington com Preziosilla a La forza del destino. El 2010 va tenir lloc el seu exitós debut a la Royal Opera House com Stephano a Romeo et Juliette. Després de guanyar el Premi Especial del Gran Teatre del Liceu a la Competició Belvedere, el 2006 va debutar en Otello i després a Linda di Chamounix i en Faust en el mateix escenari.

A l'Estat espanyol va tornar amb Le Nozze di Figaro i L’arbore di Diana al Teatre Reial Madrid. Kemoklidze és una convidada habitual i estimada en els teatres italians: Al Teatre alla Scala ha actuat en diverses òperes com Cosi fan tutte, Ascanio a Alba, Salome, Manon, Il barbiere di Siviglia, A Midsummer ‘s Night Dream i Rigoletto en gira per Japó amb la producció del Teatre alla Scala; Va cantar Stephano a Romeo et Juliette a l’Arena di Verona i al Teatre La Fenice de Venècia; Ha cantat el paper d’Olga a Eugene Onegin al Teatre San Carlo de Nàpols. Ha actuat al Festival de Spoleto en l’opera La mort de Cléopâtre de Berlioz. Va ser convidada pel Mestre Pizzi com Dorabella en Così fan tutte i com Siebel en Faust al Festival Sferisterio de Macerate. Va actuar en Così fan tutte al Teatre delle Muse a Ancona, en Faust i en Thais al Teatre Reggio Torino. Va fer una aparició com a convidada a la Oper Graz com Fenena en Nabucco i com Pricess Calrice en L’amor de les tres taronges. Va conquistar al públic del Teatre Municipal de Santiago i l’Òpera de Montecarlo amb la seva magnífica actuació com Cherubino. Va representar a Innes a Maria Padilla a Irlanda, en el seu famós Festival a Wexford. Va debutar a Grècia com Giulio Cesare en Megaron, a Thessaloniki.

Kemoklidze va fer el seu brillant debut cinematogràfic com a Adriana Ferrarese (Donna Elvira) en la pel·lícula Io, Don Giovanni del famós director de cinema espanyol Carlos Saura; pel·lícula guardonada amb un premi especial en diversos Festivals de Cinema Internacionals.

La seva discografia inclou títols com: Il barbiere di Siviglia, Romeo et Juliette, Aids-Gala Berlin, Thais, Otello, El somni d’una nit d’estiu i Salome.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.