Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple del Parlament rebutja la proposta de reforma fiscal del PP

26007

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dimarts prendre en consideració la proposta de reforma fiscal plantejada pel Partit Popular, per 33 vots en contra (PSIB, Podem, MÉS) i 22 vots a favor (PP, El Pi i Ciudadanos).

L'encarregada de defensar la iniciativa ha estat la portaveu adjunta del PP, Margalida Prohens, qui ha defensat que era una proposició de llei «realista i estudiada i analitzada per professionals externs».

La diputada ha mantengut que la reforma perseguia «una abaixada d'imposts que beneficiï directament a les classes mitjanes i baixes». «Ja està bé de vendre fum, d'anunciar rebaixes i deduccions que mai arriben enlloc. Ja està bé de posar lletra petita en els anuncis que fem aquí i que es tradueixen en què gairebé ningú nota efectes», han estat algunes de les paraules de Prohens des de la tribuna d'oradors.

Prohens ha lamentat que la proposta no hagi obtengut el suport dels partits del Pacte, perquè «obliga els ciutadans a esperar que Company la tregui del calaix quan sigui president del Govern».

El PP calcula que la seva proposta fiscal suposaria un estalvi de fins a 190 milions d'euros anuals per a les rendes mitjanes i baixes. La proposició plantejava una rebaixa de l'impost de successions i donacions de manera que herències de fins a 300.000 euros quedaran exemptes; mesures per facilitar l'accés a l'habitatge; deduccions en l'IRPF tant per a propietaris que lloguin a llarga durada com per a inquilins; incrementar les deduccions per la compra de llibres, fins a un màxim de 275 euros, o ajudes per a despeses de llars d'infants de 0-3 anys; i eliminació de l'impost turístic en temporada baixa i reduir la taxa durant la temporada alta, segons explica el PP.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.