Setmanari d'informació local - 138 anys

El vot del PP permet aprovar tres esmenes de Podem per destinar a habitatge 2,7 milions de Turisme

26615

El vot favorable del PP ha permès aprovar aquest dijous tres esmenes de Podem als Pressupostos Generals de les Balears de 2019 per a destinar 2,7 milions d'euros de l'Agència d'Estratègia Turística de les Balears (Aetib) a habitatge a Eivissa i Menorca.

Dos d'aquestes esmenes, destinades a compra d'habitatge per a reconversió en lloguer social, han tirat endavant per vuit vots de diferència. En concret, el resultat de la votació ha estat 32 vots a favor, 24 en contra i dues abstencions.

En la tercera, sobre compra de sòl a Eivissa, s'havia proposat una modificació del text, però el PP s'ha oposat a la redacció i finalment s'ha votat el text original. Ha estat aprovada per només tres vots de diferència (28 a favor, 25 en contra i cinc abstencions).

Posteriorment, la portaveu adjunta del PP ha reconegut que han votat a favor per una «confusió» amb la transacció prevista per a algunes esmenes agrupades de Podem.


Busquets acusa Podem d'incomplir el Pacte

La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha criticat aquesta «pinça» entre Podem i el PP, que ha qualificat «d'enorme irresponsabilitat». «Votant en pinça amb el PP, Podem ha incomplit el Pacte», ha protestat la vicepresidenta -i coordinadora de MÉS per Mallorca-, que ha afegit que la Podem haurà de donar explicacions sobre aquest tema.

Busquets ha argumentat que els Pressupostos contemplaven partides d'habitatge «que ja tenien el compromís del Govern» i que també es destinen fons de l'Impost de Turisme Sostenible.

La consellera ha alertat que aquests 2,7 milions representen «desenes de llocs de treball i tasques imprescindibles» en la Aetib. Així, ha indicat que l'aprovació d'aquestes esmenes és «gravíssima per al principal motor de l'economia» de les Balears. Per això, Busquets ha dit que el Govern haurà de treballar per a «restituir aquest desperfecte».

Busquets també ha dirigit crítiques cap al PP, de qui ha dit que en la seva pancarta «en lloc de posar 'I love tourism' haurà de posar 'I hate tourism'», en referència a una campanya sobre turisme impulsada pel PP.


Prohens admet «confusió» en la votació

Per part seva, la portaveu adjunta del PP, Margalida Prohens, ha reconegut que hi ha hagut certa confusió amb la votació d'aquestes esmenes -en particular, amb les partides que es donaven de baixa-, si bé ha responsabilitzat a la vicepresidenta per ser «incapaç de controlar les esmenes i defensar els seus propis pressupostos».

Prohens ha afegit que «no és de rebut» que Busquets «no tengui tancat amb els seus socis» les esmenes que es presenten i tiren endavant i «s'intenti carregar la responsabilitat que els pressupostos surtin com el Govern espera als grups de l'oposició».

Prohens també ha afirmat que l'aprovació d'aquests comptes és «una mala notícia» perquè són «uns pressupostos de terra cremada i en clau electoralista, que el propi Govern sap que ja no acabarà de gestionar».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.