Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aprova un decret que regula els usos institucionals i administratius del català i l'espanyol

26635

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha anunciat aquest divendres l'aprovació del Decret sobre l'ús de les llengües oficials a l'Administració pública de les Balears amb l'objectiu de «completar l'ordenació jurídica de les llengües oficials» en aquest àmbit.

«Aquest Decret té com a objectiu regular els usos institucionals i administratius de la llengua catalana i de la castellana per respondre als principis de foment i normalització de l'ús de la llengua catalana que es desprenen en el mandat estatutari», ha explicat en roda de premsa .

Així mateix, aquest text també cerca garantir el dret dels ciutadans a escollir qualsevol de les dues llengües oficials de la comunitat en la seva relació amb l'Administració i, en general, els drets lingüístics sigui quina sigui la llengua oficial triada.

A més, s'incorporen novetats en relació a la implantació de l'administració electrònica i el desenvolupament de les comunicacions mitjançant Internet i les xarxes socials.

També es preveu la Comissió Interdepartamental de Política Lingüística, que originàriament s'havia creat a través d'un decret el 1995, que té l'objectiu de vetllar per l'aplicació d'aquest Decret i pel compliment de la legislació vigent en la matèria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.