Setmanari d'informació local - 138 anys

Picornell demana que no es permeti l'entrada del racisme a les institucions

27405

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha demanat als representants polítics i a tota la societat «que no permetin mai l'entrada de la xenofòbia i del racisme en les nostres institucions, en les nostres televisions i fins i tot en les nostres converses».

Picornell s'ha expressat així aquest divendres durant el seu discurs amb motiu de l'homenatge a les víctimes de l'Holocaust que ha tengut lloc en la Cambra autonòmica. L'acte ha comptat amb la presència de representants de la comunitat jueva i altres col·lectius víctimes de la barbàrie nazi, juntament amb diputats i diputades dels diferents grups parlamentaris autonòmics.

Des del Parlament, han recordat que aquesta commemoració es realitza anualment i fa referència a la data (27 de gener de 1945) que l'exèrcit soviètic va alliberar el camp d'extermini d'Auschwitz, a Polònia. En 2005 l'Assemblea General de les Nacions Unides va establir aquesta data per a la commemoració anual de les víctimes de l'Holocaust, que el Parlament organitza durant els darrers quinze anys.

En el seu discurs, Picornell ha recordat «a tots els milions de víctimes de la barbàrie nazi, la majoria jueus, però també d'altres col·lectius com homosexuals, comunistes, malalts mentals o republicans», entre altres. «Avui dia, encara som testimonis de com els discursos que a poc a poc varen encendre l'espurna de la xenofòbia i l'estigma persisteixen, i com s'incrementen antigues i noves formes de prejudici», ha dit.

Per això, ha remarcat que han de «fer front comú contra la normalització de l'odi» i, com a representants públics ha dit que tenen «la responsabilitat de no entrar en el joc electoralista amb segons quines qüestions i evitar que aquests discursos es converteixin centre d'un debat polític frívol i desinformat».

Per part seva, el president de la Comunitat Jueva de les Balears, Arieh Girondo, ha defensat «la necessitat de no oblidar l'Holocaust». Per això, «cada any ens veim al Parlament amb llàgrimes en els ulls i tenim la convicció que, malgrat tot, seguim en les pàgines vives de la història en aquest nostre món, el món de tots els jueus i els gentils, aquesta és la lliçó d'Auschwitz».

A continuació s'ha procedit a l'encès de set espelmes en record de les víctimes. L'acte ha continuat amb la interpretació del cant 'Male Rajamin' per part de César Ribbs i d'una oració per a la misericòrdia, a càrrec de Mani Hoffman. Després, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de l'Holocaust.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.