Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern crea el Consell de la Cultura de les Illes Balears

Aquest nou organisme s'encarregarà de la participació, l'assessorament i la coordinació entre les institucions i el teixit cultural illenc

28093
Entre les funcions de l'organisme hi ha les d'elaborar propostes i informar sobre les mesures principals en matèria de cultura del Govern. | dBalears/Arxiu

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, en el marc del desplegament del Pla de Cultura de les Illes Balears, posa en marxa el Consell de la Cultura de les Illes Balears (CCIB) com a nou espai per a la participació i democratització de la cultura. La Resolució de creació d'aquest nou organisme surt publicada aquest dissabte 23 de febrer al BOIB.

El Govern, tal com ha explicat en una nota de premsa, pren així el compromís de situar la cultura «al centre de les polítiques públiques». És amb aquest objectiu, donar més centralitat a la cultura, que neix el CCIB, que també «té la missió d'intensificar i millorar la coordinació entre els agents que conformen el teixit cultural illenc».

Aquest organisme, tal com han explicat, té «caràcter participatiu i consultiu» i està constituït per «representants de l'administració, associacions sectorials i entitats i persones de diferents àmbits com l'educació, la joventut, la comunicació, la llengua, representants insulars i sectorials i persones independents de diferents contextos culturals i socials». El CCIB estableix un percentatge del 40% de representants institucionals i un 60% de representants de la societat civil.

Funcions de l'organisme

Entre les seves funcions hi ha les d'elaborar propostes i informar sobre les mesures principals en matèria de cultura del Govern de les Illes Balears; contribuir a fer del Consell de la Cultura un organisme obert a la societat, a través d'una metodologia de treball participativa, col·laborativa, eficaç i flexible; proposar membres dels jurats o comissions o participar en la definició dels sistemes d'ajuts i fons per a projectes culturals, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.