Setmanari d'informació local - 138 anys

Posen en marxa una campanya per controlar el renou de les motocicletes a la Serra

28297

El Consell de Mallorca i la Direcció General de Trànsit (DGT) han posat en marxa una campanya per a controlar les emissions de renou de motocicletes que circulin per la Serra de Tramuntana.

Segons ha informat la Direcció Insular de Seguretat Viària, durant diversos caps de setmana s'han dut a terme quatre actuacions en l'encreuament de Fornalutx (Ma.-10), una de les carreteres més transitades pels amants del motociclisme.

La primera es va realitzar dissabte passat 16 de febrer i es van detenir un total de 77 motocicletes. Es varen realitzar 29 inspeccions d'emissió de contaminants, de les quals 27 varen ser desfavorables; i tres proves de renou, de les quals una va ser desfavorable. A més, es varen posar quatre denúncies per tenir la ITV caducada i dues per conduir sota els efectes de les drogues, així com 16 denúncies per altres motius.

La segona campanya de control es va dur a terme el diumenge 17 de febrer i es varen detenir un total de 89 motocicletes. Es varen realitzar 19 inspeccions d'emissió de contaminants, de les quals 13 varen ser desfavorables; i set proves de renou, de les quals sis varen ser favorables. Es varen interposar 12 denúncies per tenir la ITV caducada, una per no disposar assegurança i vuit per altres motius.

La tercera actuació va ser el dissabte 23 de febrer, amb 26 inspeccions d'emissió de contaminants, 12 d'elles desfavorables; i 14 proves de renou, totes favorables.

L'última actuació va ser el diumenge 24 de febrer, jornada en la qual es varen practicar deu inspeccions d'emissió de contaminants, nou d'elles desfavorables, i una prova de renou que va ser favorable. Durant el cap de setmana del 23 i 24 de febrer es varen detenir un total de 101 motocicletes. Es varen posar quatre denúncies per tenir la ITV caducada, una per conduir sota els efectes de l'alcohol, dues per conduir sota els efectes de les drogues i 11 per altres motius.

La campanya continuarà durant els mesos de març i abril. A més, el Consell ha recordat que el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha duit a terme diferents reunions amb la Delegació del Govern espanyol arran de diferents queixes dels veïns i alcaldes dels municipis de la Serra afectats pel renou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.