Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament afronta un dels darrers plens de la legislatura

28423
El Parlament afronta un dels darrers plens de la legislatura. | dBalears/Arxiu

El Parlament balear obrirà aquest dimarts el debat sobre el subministrament d'aigua potable a les Balears, una reivindicació històrica per molts sectors de la Part Forana, en un dels últims plens de la legislatura.

En concret, a proposta de Grup Parlamentari del PP, serà el diputat Miquel Vidal qui demanarà sobre les possibles actuacions del Govern per al subministrament d'aigua apta per al consum humà a l'Arxipèlag.

La formació de Podemos posava sobre l'agenda pública aquest dissabte aquest tema, amb una promesa electoral de la Secretària General de la formació, Mae de la Concha, en la qual asseguraven treballar -si aconsegueixen representació política- per a la potabilització de l'aigua dels municipis illencs.

D'altra banda, el ple de la cambra autonòmica votarà i debatrà sobre el decret llei per a la regulació dels vehicles amb conductor VTC, després d'un estiu de confrontacions amb el sector del taxi i diverses aplicacions tecnològiques que permeten el lloguer de vehicles amb conductor.

El text, que inclou mesures urgents de reforma del sector, va ser presentat a iniciativa dels socialistes a finals de febrer i publicat en el BOIB de dia 24. L'escrit recull l'obligació de contractar un d'aquests cotxes amb una antelació d'almenys trenta minuts. No obstant això, Ajuntaments i Consells poden rebaixar el temps a 15 minuts.

Així com va anunciar Pilar Costa, portaveu del Govern, la norma «compta amb el consens de totes les parts afectades, inclòs el sector del taxi», però ara haurà de ser votada per tot el Parlament.

A més, entre altres qüestions, el Parlament debatrà i sotmetrà a votació el dictamen de la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans per al Projecte de Llei de mediació familiar de Balears, que modificaria la llei de 2010 presentada per la llavors diputada Fina Santiago.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.