Setmanari d'informació local - 138 anys

Divisions a Ciudadanos arran de divergències ideològiques sobre el català

28535

Sembla que anar contra la llengua pròpia de les Balears passa factura. Les divergències entre els qui foren els candidats a la presidència del Govern per Ciudadanos, han sortit a la llum. Mentre que l'actual portaveu del partit al Parlament, Xavier Pericay, es posiciona a favor d'una clara espanyolització de les Balears en detriment del català; el candidat del partit, Marc Pérez Ribas, ha reconegut en una entrevista al Diario de Mallorca que la llengua no era un tema principal per a ell.

Arran d'això, Pericay ha envestit públicament al candidat de la seva formació a través de les xarxes, arran de les declaracions sobre el seu posicionament. «Sorprèn que el candidat a la Presidència del Govern per Ciudadanos s'atribueixi la potestat de modificar a la seva manera, basant-se en un suposat desig de no se sap quina gent, un dels pilars fundacionals de l'ideari del partit», així s'ha expressat el portaveu.


En l'entrevista al Diario de Mallorca, el candidat apunta que durant la legislatura la formació s'havia «centrat en excés» en aquest assumpte i avançava que la llengua no seria un tema «capital» a l'hora de negociar acords.

En declaracions als mitjans aquest dilluns, Pericay va recalcar que en les primàries del partit «no estava en joc cap orientació ideològica de Cs» i que en el procés no s'elegia al president de Ciutadans a les Illes. El portaveu parlamentari va considerar a Pérez Ribas «el just guanyador» i va descartar integrar-se en la seva llista.

Un altre càrrec del partit també ha reaccionat en la xarxa social a les declaracions de l'acabat de triar candidat. El diputat de Ciudadanos en el Congrés per les Balears, Fernando Navarro, ha dit que «Cs és el projecte il·lustrat nascut per a combatre el tribalisme excloent nacionalista», i que això «inclou combatre la perversió que suposa utilitzar la llengua per a la construcció identitària nacionalista?.

Marc Pérez, antic secretari de l'Agrupació de Palma, va guanyar les primàries amb el 49 per cent dels vots, en un procés amb un 54 per cent de participació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.