Setmanari d'informació local - 138 anys

Un milió d'euros per a aules digitals a centres docents públics de les Balears

29341

Aquest divendres el Consell de Govern ha aprovat destinar 1.012.000 € a subministrar i instal·lar equipaments d’aula digital a diferents centres educatius públics de les Illes Balears. Concretament, es destinaran 575.000 € a 200 aules digitals basades en monitors interactius (primària i ESO) i 527.200 € a 186 aules digitals basades en projectors interactius (batxillerat).

L’objectiu és que a poc a poc totes les aules dels centres públics no universitaris disposin d’aquestes instal·lacions degudament actualitzades.

Una instal·lació d’aula digital és un equipament tecnològic que permet la projecció de continguts educatius en gran format i amb interactivitat. Actualment estan integrades per monitors interactius (de més de 65”) o per projectors interactius que permeten la projecció a 100”, tot i que encara hi ha aules digitals en funcionament integrades per pissarres digitals interactives, projector, ordinador i altaveus autoamplificats que a poc a poc es van substituint per les noves aules. El total d’aules digitals subministrades i instal·lades en els centres docents públics és de 3.897.

Aquest nou subministrament respon a l’objectiu d’aplicar el Pla de Modernització Educativa, que, entre altres qüestions, preveu la millora de la connectivitat a Internet i la instal·lació de xarxes sense fil (Wi-Fi), la instal·lació d’aules digitals a les aules ordinàries, la instal·lació de servidors eficients i l’impuls a la integració de les tecnologies de la informació a la pràctica educativa i pedagògica dels centres.

A més, s’han impulsat les formacions en metodologies innovadores i s’ha posat en marxa el programa TAC, que propicia que els centres facin els canvis de processos d’ensenyament-aprenentatge en la modalitat digital com a alternativa als llibres de text.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.