Setmanari d'informació local - 138 anys

Les visites a la web del 'Punt d'Informació Ambiental' van créixer un 30% el 2018

29689
Les visites a la pàgina web del PIA del Govern van augmentar. | CAIB

Les visites a la pàgina web del Punt d'Informació Ambiental (PIA) del Govern es van incrementar en un 30% respecte de 2017. Durant el mateix període de temps, el nombre de seguidors a les xarxes socials van augmentar un 12,51% (en el cas de Facebook) i un 7,3% (en el cas de Twitter).

Són algunes de les dades que recull la memòria anual d'aquest servei dependent de la Direcció General d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, que ha fet públic aquest dissabte el Govern.

El PIA es va crear el 2003 en resposta a les necessitats d'informació ambiental detectades en la población i en els turistes que ens visitaven. Les seves funcions principals, el darrer any, han estat la gestió de consultes i la difusió d'informació a través de la pàgina web i les xarxes socials.

El 2018 el PIA va resoldre 926 consultes. Els temes més recurrents, segons el Govern, han estat els següents: visita i/o reserva a equipaments d'oci gestionats per l'Administració, cremes de restes vegetals i tractament de control de la processionària del pi. També s'hi ha registrat un increment en les consultes realitzades sobre l'eruga peluda de l'alzina.

El perfil que fa les consultes continua sent, majoritàriament, de particulars. Així, un 80% de les consultes provenien de la ciutadania i només un 10% d'empreses. Amb tot, cal subratllar que el 2017 aquests percentatges eren del 84% i 7%, respectivament.

Una de les activitats del PIA amb més repercussió, l'any passat, va ser l'edició de Let's Clean Up Europe 2018, en la qual va participar com a coordinador a les Balears. Les seves funcions van ser «donar informació, dur a terme les inscripcions de les diferents accions de voluntariat i repartir material per a realitzar les activitats». L'esdeveniment va reunir 1.200 voluntaris en 29 accions a tot l'arxipèlag balear i es van recollir un total de 2.000 quilograms de residus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.