Setmanari d'informació local - 138 anys

Voluntaris del GOB retiren prop de 150 kg de residus del litoral de Son Serra

29805

Voluntaris del Grup d'Ornitologia Balear (GOB) varen participar el dimecres en la jornada de neteja del tram de litoral entre Son Serra de Marina i Son Real, que forma part de l'àmbit que el Govern vol incorporar al Parc Natural de Llevant.

Segons ha informat el GOB, la problemàtica dels plàstics a la mar és molt greu i empitjora progressivament cada any. Per això, prop de 70 persones, amb una nombrosa representació de l'Esporles Bàsquet Club, varen participar activament en la retirada de plàstics i altres deixalles sòlides acumulades a la platja.

Al llarg de tres quilòmetres de litoral es varen recollir aproximadament uns 150 quilograms de residus, que varen ser dipositats en els contenidors de la zona urbana.

La iniciativa forma part del programa Beyond Plastic Med (BeMed) que treballa per a aconseguir una mar sense plàstic. Precisament, amb aquesta acció el GOB pretén recordar el problema de la contaminació marina per plàstic.

S'estima que el 80 per cent dels plàstics que arriben al mar són d'origen terrestre, provinents principalment del turisme costaner, clavegueram, rius, abocadors il·legals i zones industrials, mentre que el 20 per cent restant provenen d'activitats marines, com la pesca, embarcacions recreatives o transport de mercaderies.

Els plàstics en el mar afecten fauna de tots els nivells, des de balenes i grans peixos fins a musclos i altres invertebrats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.