Setmanari d'informació local - 138 anys

CineCiutat acull la preestrena de 'L'esperit de l'Alan Kurdi', un documental d'IB3

29897

CineCiutat acollirà aquest dilluns a les 19.30 hores la preestrena de 'L'esperit de l'Alan Kurdi', un documental realitzat pel programa 'Zoom', d'IB3 Televisió, que «tracta sobre el vaixell de rescat humanitari i reflexiona sobre la situació actual de la crisi migratòria al Mediterrani».

Segons informa l'entitat pública, l'equip de 'Zoom' va navegar durant tres setmanes en l'Alan Kurdi per a «conèixer de primera mà el que es viu en un vaixell de salvament i les dificultats a les quals s'enfronten els voluntaris del Sigui-Eye i el Proem-Aid». En aquest procés, varen aconseguir gravar un rescat a la mar.

Actualment, l'Alan Kurdi és l'única embarcació que duu a terme tasques de rescat al Mediterrani. Per a això, navega en aigües al nord de Líbia i cerca persones «que s'embarquen en pots precaris per a trobar un futur millor». Segons apunta IB3, més de 15.000 persones han mort ofegades en aquesta travessia durant els darrers cinc anys.

D'altra banda, el documental recull els testimoniatges de dues persones que han viscut «el drama de la crisi migratòria». El primer és Osman Brime, que té 23 anys i va ser rescatat per l'Aquarius quan escapava del conflicte a Sudan en 2018. L'altre és Manuel 'Lolo' Elviro, un cooperant espanyol «molt actiu», que «un dia va decidir deixar-ho tot per a participar en missions humanitàries a Lesbos i en el Mediterrani central».

'L'esperit de l'Alan Kurdi' també es podrà veure aquest dimarts a les 21.40 hores a IB3, emissió amb la qual 'Zoom' celebrarà els seus 100 programes realitzats entre abril de 2016 i l'actualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.