Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi proposa incentivar el lloguer dels habitatges buits amb rebaixes fiscals

30337

El Pi-Proposta per les Illes Balears incentivarà el lloguer dels habitatges buits o desaprofitats amb rebaixes fiscals, si governa. L’objectiu d’aquesta mesura és promoure una bossa d’habitatges, alguns d’ells destinats a joves, per tal de promoure la seva emancipació. Així ho ha explicat el candidat d’El Pi al Parlament, Jaume Font, en el transcurs d’un «berenar energètic» amb joves.

Promoure la reforma de pisos i cases, per adaptar-les a les condicions d’habitabilitat, amb la condició que s’incorporin al mercat de lloguer; incrementar l’índex d’ús residencial si es fa habitatge social o incentivar la col·laboració público privada a l’hora de fer habitatges de protecció pública o preu taxat són algunes de les mesures que Font ha explicat als joves i que es recullen al programa electoral de la formació.

Una altra de les preocupacions d’aquest col·lectiu són les referents a la mobilitat i en aquest àmbit, El Pi proposa el foment del transport públic mitjançant la millora de rutes i freqüències, la consolidació dels bitllets combinats de metro i ferrocarril juntament amb la EMT i amb tarifes especials per a col·lectius com els joves. A més, volen implantar noves línies de metro, allargant la línia 1 fins a Son Espases i el Parc Bit i la línia 2 fins Els Caülls. Així mateix es proposa l’ampliació d’aparcaments disuassoris propers a les estacions de tren.

Durant la trobada també s’han pogut comentar les propostes referents a educació com la dignificació de la formació professional i la universitat, la recerca i el suport als joves emprenedors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.