Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol condemna la doble discriminació que pateixen les dones en zones de conflicte bèl·lic

30601

La presidenta del Govern en funcions, Francina Armengol, ha condemnat «la doble discriminació que pateixen les alumnes i les mestres per la seva condició de dones» i que «hagin de viure horribles atacs de violència sexual» en zones de conflicte bèl·lic. Armengol ha denunciat aquesta situació durant la seva intervenció en la clausura de la Tercera Conferència Internacional sobre Escoles Segures, que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Palma.

Armengol ha insistit que «encara estam lluny de la plena igualtat» i que condemnar els atacs contra les dones «no és suficient». En aquesta direcció, i davant de representants dels Estats Membres de les Nacions Unides, la presidenta en funcions ha recalcat que «el nostre compromís no pot ser un altre que el d’actuar amb urgència i de manera persistent fins que aquests atacs arribin al seu final».

En un sentit més ampli, Armengol ha subratllat que «protegir el nostre futur passa per oferir la millor educació als nostres fills i per poder-los formar en igualtat de condicions». Per aquest motiu ha condemnat la violència, que encara és més dolorosa quan va dirigida a nins i nines: «No podem permetre que les aules es converteixin en centres estratègics dels conflictes bèl·lics i que on hi hauria d’haver llibres per aprendre la història hi hagi armes per destruir-la».

Palma ha agafat el relleu a Oslo (2015) i a Buenos Aires (2017) en la celebració d’aquesta conferència d’abast mundial. Durant dos dies s’ha debatut amb els Estats Membres de les Nacions Unides sobre els desafiaments que queden per assolir i consolidar els exemples de bones pràctiques en relació amb el problema dels atacs contra estudiants, professorat i centres d’ensenyament, així com l’ús militar d’escoles i universitats durant els conflictes armats. Armengol ha reivindicat, també, la necessitat de treballar de manera conjunta per posar solucions als conflictes i les seves conseqüències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.