Setmanari d'informació local - 138 anys

Finalitzen les obres de reforma integral del port interior de Ciutadella

30861
El port interior de Ciutadella ja llueix una nova fesonomia. | CAIB

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern balear, Marc Pons, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el director general de Ports i Aeroports del Govern balear, Xavier Ramis, han visitat aquest dissabte les obres acabades de la reforma integral del port interior de Ciutadella.

L'actuació ha implicat una inversió de 5 milions d'euros, i una actuació d'embelliment i també de renovació total dels serveis de la instal·lació que s'ha executat en dues fases, una primera d'emergència que va culminar abans de la temporada turística de 2018, i la que ha finalitzat ara.

Segons ha explicat el govern, les obres han acabat dins el termini previst. A més, el projecte inicial s'ha complementat amb actuacions no previstes inicialment, però que s'han anat incorporant per millorar encara més la intervenció.

D'aquesta manera, segons CAIB, cal recordar que l'actuació d'aquesta segona fase ha consistit en la millora del moll de la ribera sud del port (entre la colàrsega i el Club Nàutic), la reconstrucció del moll de cantil i repavimentació de la zona entre el moll i la murada establint una plataforma única (diferenciant entre la zona de vianants i la de tràfic rodat), la renovació de les xarxes de serveis, la preparació per al soterrament de les xarxes de baixa tensió i telefonia, i l'eliminació de l'estació de bombeig existent. En aquest moment, s'està col·locant el pantalà del moll, a la ribera sur, una actuació que, com ja es va dir, culminarà abans del 15 de juny.

El conseller Marc Pons ha destacat la importància de l'actuació, assegurant que «és una reforma integral del port de Ciutadella, que no només millora l'estètica d'aquest emplaçament estratègic, sinó que reforma i millora la dotació de serveis, fet que permet solucionar problemes històrics al port i també al nucli urbà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.