Setmanari d'informació local - 138 anys

Tensió dins MÉS davant la decisió de l'executiva sobre els càrrecs de Santiago i Ensenyat

31371

La direcció de MÉS ha decidit que Fina Santiago i Miquel Ensenyat no siguin consellera d'Afers Socials i senador autonòmic, respectivament. Així ho ha avançat aquest dijous Ultima Hora, qui ha apuntat que el canvi afectarà també el conseller de Medi Ambient en funcions, Vicenç Vidal, a qui tampoc s'esmentarà perquè ocupi aquest càrrec, segons una proposta de l'executiva de MÉS que es va prendre aquest dimecres.

La proposta, que ha de confirmar-se, es va debatre aquest dimecres en una reunió del màxim òrgan de decisió. MÉS entén que hi ha arguments diversos que donen suport a aquest canvi d'opinió. Un d'ells és que els qui han estat negociant el pacte no han d'ocupar després els càrrecs negociats per a no donar la imatge que en la negociació han estat treballant en el seu propi benefici.

La diputada de MÉS per Mallorca i consellera en funcions de Serveis Socials, Fina Santiago, s'ha mostrat «perplexa» davant la decisió presa per la seva formació que tant ella com Vicenç Vidal no puguin ser consellers i que Miquel Ensenyat no pugui ser senador autonòmic.

Davant els mitjans de comunicació en els passadissos del Parlament, Santiago ha dit que la decisió que qui hagi negociat el nou pacte progressista no pugui adoptar càrrecs en el Govern ha estat presa pels dos coordinadors del partit (Bel Busquets i Guillem Balboa).

Santiago ha assenyalat que encara que li sembla un criteri «d'ètica política encertada» s'ha d'avisar «abans a les persones que s'hagi manat a negociar». Així mateix, l'ecosobiranista ha destacat que aquesta és una decisió que encara no s'ha pres, ja que hi ha part de l'Executiva que està d'acord i part que no.

Tal com ha dit, dimarts la varen telefonar Busquets i Balboa per a dir-li que ella, Vidal i Ensenyat «no podien tenir càrrecs de representativitat executiva més enllà de les actes de diputats del Parlament». Segons ha explicat, el motiu va ser que com ella havia negociat per a aconseguir els 'Acords de Bellver' podia semblar que ho havia fet amb l'objectiu d'aconseguir, si escau, la Conselleria de Serveis Socials. «Em sembla un criteri interessant sobre el qual reflexionar però no es pot aplicar a posteriori», ha dit.




Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.