Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol pren possessió de la presidència amb l'organigrama del Govern pendent de MÉS

31417
Francina Armengol prendrà possessió del seu càrrec de presidenta del Govern. | Parlament IB

Francina Armengol prendrà aquest dilluns possessió de la presidència del Govern de les Illes Balears, després que aquest dijous fos investida com a presidenta de l'Executiu autonòmic amb els vots de PSIB, Podemos, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera (GxF) i l'abstenció del Pi - Proposta per les Illes (El PI) al Parlament.

L'acte de presa de possessió d'Armengol, que revalidarà així dos mandats seguits al capdavant de l'Executiu autonòmic, tindrà lloc el mateix dia en què MÉS per Mallorca celebrarà una assemblea en la qual s'espera que l'Executiva del partit dugui «un acord de consens» a les bases de la formació ecosobiranista respecte als noms que gestionaran les carteres de Medi Ambient i de Serveis Socials del futur Executiu, així com la persona que serà senador/a autonòmic.

Cal recordar que, en virtut dels 'Acords de Bellver' segellats pel PSIB, Unides Podemos i MÉS, la formació ecosobiranista gestionarà les conselleries de Medi Ambient i de Serveis Socials del futur Govern, que integrarà un total d'onze carteres a més de dues secretaries autonòmiques. El pacte de governabilitat entre les tres formacions també atorga a MÉS el senador autonòmic de la Cambra balear.

Precisament aquest dimecres, durant el primer dia del ple d'investidura, va transcendir que els actuals titulars en funcions de les carteres de Serveis Socials i de Medi Ambient, Fina Santiago i Vicenç Vidal, tots dos de MÉS, no seran consellers del pròxim Executiu, mentre que Miquel Ensenyat tampoc podrà ser senador autonòmic.

Segons va explicar la coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, la decisió correspon a l'Executiva del partit i es funda en rebre la «inquietud» de les bases de la formació ecosobiranista, després que tan sols el 53% de la militància avalés els acords de governabilitat.

«No ha d'interpretar-se com un càstig», va reiterar Busquets, qui va apuntar que Ensenyat, Santiago i Vidal ocuparan el lloc pel qual es van presentar als comicis del 26 de maig. Si no hi ha novetats, el més probable és que Ensenyat sigui portaveu de MÉS al Parlament mentre que Santiago assumeixi el càrrec de portaveu adjunt del partit en l'hemicicle. Per part seva, Vidal serà conseller en el Consell de Mallorca.

Sobre la polèmica generada en les files de MÉS a dies de presentar l'organigrama del futur Govern, el regidor de MÉS per Palma, Antoni Noguera, va assenyalar que «els càrrecs no són de ningú» i que seria el partit el que triaria «a les persones que millor s'adaptin» a les circumstàncies actuals del partit. «És evident que hi ha moments que s'han de fer alguns canvis», va assenyalar Noguera, qui va advocar per triar els càrrecs «pensant en el futur».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.