Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament celebra dijous la sessió d'obertura de la X legislatura

31545
Imatge d'une sessió del Parlament de les Illes Balears. | E.P.

El Parlament balear celebrarà dijous que ve, 11 de juliol, a les 10.00 hores la sessió solemne d'obertura de la X legislatura que s'iniciarà amb el jurament o la promesa dels nous diputats i continuarà amb un discurs institucional del president de la Cambra, Vicenç Thomàs.

Avançada la sessió, si és el cas, el Ple procedirà a la ratificació dels candidats proposats pels grups parlamentaris com a senadors que han de representar la Comunitat en la Cambra Alta.

Una vegada finalitzada la sessió plenària, el Parlament procedirà a la constitució de les comissions parlamentàries i també es constituirà la Diputació Permanent, l'òrgan que té la funció de vetllar pel poder de la Cambra quan aquest no es trobi reunit, hagi estat dissolt o hagi expirat el mandat.

Les eleccions autonòmiques del passat 26 de maig van donar 19 escons al PSIB-PSOE, 16 al PP, cinc a Ciutadans, sis a Unides Podemos, quatre a MÉS per Mallorca, dues a MÉS per Menorca, tres al PI, tres a Vox -que per primera vegada en la història entra al Parlament-, i un a Gent x Formentera, del total dels 59 escons.

Cal recordar que en la passada legislatura, els diputats del PSIB-PSOE que van obtenir càrrecs de responsabilitat en el Govern van abandonar la seva cadira a l'hemicicle per a deixar pas als següents de la llista, a excepció de Pila Costa.

En aquesta legislatura, que està a punt de començar, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; la consellera de Salut, Patrícia Gómez; el d'Educació, Martí March; la d'Administracions Públiques, Isabel Castro, i el de Mobilidad, Marc Pons van renunciar el passat 5 de juliol a la seva acta de diputats.

Si escau, els nous que els substituiran són Beatriz Gamundí, Juli Dalmau, Pilar Sansó, Ares Fernández i Maria Antònia Truyols. Tampoc formaran part de l'hemicicle la militant de MÉS per Mallorca i consellera de Afers Socials, Fina Santiago, qui serà substituïda per Joan Mas 'Collet'; ni el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, d'Unides Podemos, al qual li substituirà Esperança Sans.

D'altra banda, Mae de la Concha, que ha obtingut el càrrec de consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, no estarà en l'hemicicle excepte quan sigui interpel·lada per algun diputat, ja que no anava en les llistes del Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.