Setmanari d'informació local - 138 anys

Salord presidirà el Consorci de Residus i Energia amb l'acord de PSOE i Podem

31911

L'acord de govern al qual han arribat MÉS per Menorca, PSOE i Unides Podem aquest dimarts per a posar fi a la primera crisi de l'equip de govern del Consell de Menorca, contempla, entre altres qüestions, la delegació de la presidència del Consorci de Residus i Energia a la consellera de Medi Ambient de MÉS per Menorca, Maite Salord.

Segons han informat els tres partits, donada la transversalitat de l''Estratègia 2030' també es fa necessària la implicació directa del Consell a través de la seva màxima representació a les reunions i negociacions que es duguin a terme en tots els nivells institucionals.

D'altra banda, amb l'aprovació definitiva dels nous estatuts de l'Agència Reserva Biosfera a l'octubre la presidència d'aquest òrgan recaurà sobre la presidenta del Consell, Susana Mora (PSOE), i Salord serà la vicepresidenta.

Així mateix, en aquest context, es crearà una Comissió políticotècnica que vetllarà per la consecució dels objectius de l''Estratègia 2030', la configuració de la qual es durà a terme durant aquests mesos i quedarà constituïda a l'octubre. Cal recordar que la comissió negociadora del pacte s'ha reunit aquest dimarts a es Mercadal i la trobada s'ha prolongat durant gairebé quatre hores.

La crisi es va deslligar aquest dilluns durant el ple extraordinari en el qual va aprovar l'organigrama de la institució insular. La portaveu de MÉS per Menorca, Maite Salord, va votar en contra i va amenaçar amb la possibilitat que el seu partit abandonés el tripartit al «no sentir-se part del govern».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.