Setmanari d'informació local - 138 anys

Salvem Portocolom demana a l'Ajuntament que freni l'edificació de nous hotels al nucli antic

32201
Imatge de la roda de premsa de Salvem Portocolom celebrada aquest dissabte. | dBalears

Salvem Portocolom ha demanat aquest dissabte a l'Ajuntament de Felanitx que «rectifiqui i freni l'allau» de places turístiques a la part històrica de Portocolom.

Segons ha recordat l'entitat, a la darrera plenària de l'anterior mandat es va aprovar una modificació del Pla General destinada a exonerar dels metres quadrats necessaris per a places turístiques a hotels d'interior. «Aquesta modificació havia de ser promoguda per a permetre certs projectes hotelers sols al nucli antic de Felanitx, almanco així ho va explicar l'equip de Govern», han assegurat.

«Ara ens trobam, però, que aquesta modificació afectarà també als nuclis històrics de Portocolom (Sa Capella i sa Duana) el que podria comportar la conversió de com a mínim 15 habitatges en hotels», han explicat. La modificació del Pla General es troba ara a la Comissió de Medi Ambient per a ser avaluada i en període d'al·legacions.

Segons l'entitat ecologista, «Portocolom està al límit de la saturació». Les places turístiques legals a Felanitx l'any 2019 se situen en 10.729 i el padró municipal té 17.319 habitants inscrits. Això suposa 0,62 places turístiques legals per habitant. Més de 2.000 d'aquestes places legals se situen a Portocolom, però aquesta no és l'única oferta turística. «Sols al portal Airbnb es poden trobar ara mateix fins a 40 establiments de lloguer turístic sense llicència que ofereixen més de 300 places il·legals amb tota normalitat, tot sense sortir del nucli urbà», han explicat.

Segons Salvem Portocolom, «els excessos turístics i urbanístics dels darrers anys estan passant factura social i ambiental a Portocolom. Els residents pateixen la saturació de cotxes i embarcacions, l'excés de fems, la qualitat de l'aigua de boca és dolenta, es fa impossible llogar o comprar habitatges perquè tot va destinat al mercat de luxe estranger i al lloguer turístic, i els residents que no tenen cap propietat han de partir del poble».

Per tot plegat, han demanat a l'Ajuntament de Felanitx que rectifiqui la modificació del Pla General proposada per permetre més hotels als nuclis històrics de Portocolom, «abans que sigui tard i es presenti una allau de projectes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.