Setmanari d'informació local - 138 anys

Un manual per al sector de les telecomunicacions acosta el vocabulari TIC en català a les persones d'origen pakistanès, indi i bengalí

32979

Els comerciants dels Països Catalans tenen, cada vegada més, un origen més divers. Amb la voluntat que ningú no es quedi enrere i tothom s'adapti a la situació lingüística de la ciutadania, la Plataforma per la Llengua ha editat un manual de vocabulari bàsic per al sector de les telecomunicacions.

«Amb aquest document volem fer un treball de conscienciació amb els propietaris, dependents i clients dels establiments comercials del sector de telecomunicacions, especialment els regentats per persones d'origen pakistanès, indi i bengalí, perquè incorporin el català en el funcionament del seus establiments, facilitant-los un material que els pugui ajudar a emprar-lo amb els clients», ha explicat l'ONG del català.

L'objectiu és facilitar una eina útil per aprendre català als comerciants d'aquest sector. És un material didàctic que inclou vocabulari específic i les expressions més freqüents del sector amb un lèxic específic i fotografies amb botiguers del sector de telecomunicacions en situacions quotidianes reals.

La necessitat d'aquest manual es fonamenta, per exemple, en el fet que el 43 % dels propietaris de botigues de telecomunicacions de Barcelona són de fora de la Unió Europea, molts dels quals provenen de països de l'Àsia Meridional. D'aquesta manera, l'ONG del català contribueix al procés d'inclusió social dels comerciants del sector de les telecomunicacions mitjançant el seu accés a la llengua catalana, entenent-la com a eina integradora i eix bàsic de la cohesió social.

El manual també dona eines útils i facilita informació sobre llocs i recursos per aprendre català, enllaços amb la normativa sobre quins passos cal seguir per obrir un establiment comercial, etc.

Anteriorment, la Plataforma per la Llengua ja va editar un manual per al sector del taxi i un altre de genèric per al sector del comerç d'origen xinès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.