Setmanari d'informació local - 138 anys

Prohens i Salom reclamen una millora «urgent» de les condicions dels funcionaris de presons

33221
Prohens i Salom durant la reunió mantinguda amb els funcionaris de presons. | PP

La diputada del PP per les Balears al Congrés, Marga Prohens, i la senadora Maria Salom, s'han reunit aquest divendres, a la seu del partit a les Balears, amb representants dels funcionaris de presons de la comunitat davant dels quals s'han compromès a «continuar defensant davant el Govern central la millora urgent de les seves condicions laborals».

En aquest sentit, Prohens ha argumentat que «la seva tasca ha d'estar millor reconeguda i han de comptar amb més seguretat, ja que és essencial per a la democràcia» i ha reclamat que s'ha de millorar la seva retribució, s'han d'ampliar les plantilles i «cal garantir el seu caràcter d'agents d'autoritat». Per part seva, Salom ha recalcat que «millorar la seva formació és garantir, també, la reinserció i resocialització dels reclusos».

Durant la reunió, Prohens i Salom han estat d'acord, també, en el fet que s'ha de resoldre la problemàtica que tenen els funcionaris de presons que vénen de la península; alguns dels quals consideren que la nostra «no és una comunitat atractiva per venir pel sobrecost de la insularitat, que des del PP trobem que també cal reconèixer».

S'ha de recordar que el Grup Parlamentari Popular ha presentat una Proposició no de Llei per instar el Govern a millorar de forma global les condicions professionals dels funcionaris adscrits als cossos penitenciaris. En aquest sentit, exigeix incrementar amb «urgència la seva retribució, perquè estigui en consonància amb la tasca que desenvolupen, essencial per a la democràcia: la reinserció i la resocialització reeixida dels reclusos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.