Setmanari d'informació local - 138 anys

Pons tornarà a encapçalar la llista del PSIB al Congrés amb l'objectiu de «ser la primera força política a les illes»

33573
La delegació del PSIB que participa en el Comité del PSOE. | PSIB

Una delegació del PSIB-PSOE ha participat aquest dissabte en el Comité Federal del PSOE, màxim òrgan de decisió entre congressos, per analitzar la situació política actual i preparar la formació de cara a les eleccions generals del 10 de novembre.

Durant la trobada, el diputat socialista al Congrés, Pere Joan Pons, ha confirmat que tornarà a encapçalar la llista dels 'socialistes' de les Balears a la cambra baixa, assegurant que «sortim a guanyar les eleccions i tornar a ser la primera força política, com ja ho vam ser a les anteriors cites electorals, per continuar fent polítiques progressistes i donar major estabilitat al Govern de l'Estat».

Així mateix, Pons també ha confirmat que repetiran els candidats i candidates al Senat, amb Cosme Bonet i Susanna Moll per Mallorca, Patricia Abascal per Eivissa i Formentera i Carme Garcia per Menorca. Les llistes completes a les Corts Generals seran aprovades aquest dilluns per la Comissió de Llistes federal.

El candidat socialista ha avançat que «el pròxim 10 de novembre ens presentarem amb propostes en positiu, basades en les 370 mesures de Pedro Sánchez pactades amb la societat civil del país, sense atacar a ningú i tenint clar que ens hi jugam avançar o retrocedir». A més, ha insistit a dir que encara aquesta etapa pre electoral «ple d'il·lusió, amb força i amb ganes d'afrontar els reptes que tenim per endavant, que, tal com ha explicat Pedro Sánchez, són la transició ecològica, la creació d'ocupació, el futur de les pensions, o el desafiament territorial».

Pons ha afegit que «aquesta cita electoral, que no ha estat provocada pel PSOE, ens ha de servir per mobilitzar a tot l'electorat progressista, perquè volem governar per fer polítiques progressistes i per tenir un Govern més estable, cohesionat i que ens permeti els reptes de futur que tenim com a illes i com a país».

A més de Pons, també han assistit al Comité Federal el secretari general dels Socialistes d'Eivissa, Vicent Torres, la diputada Sofía Hernanz, la secretària de Política Autonòmica del PSIB-PSOE, María José Camps, el secretari de Salut, Toni Pareja, i la portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Parlament, Sílvia Cano, tots ells membres del màxim òrgan de decisió entre congressos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.