Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

El Govern valencià respon a l'advocacia de l'Estat que seguirà comunicant-se en català amb Catalunya i les Balears

33695

La Generalitat Valenciana ha respost aquest dijous a l'advocacia de l'Estat espanyol que continuarà comunicant-se en català amb els governs de Catalunya i de les Illes Balears. Cocnretament, Joan Calabuch, secretari autonòmic per la Unió Europea i les relacions amb l'Estat, ha dit a TV3 que la petició de l'advocacia espanyola no tenia cap base i ha explicat que els tres governs es relacionaven amb normalitat sense necessitat de cap traducció perquè la llengua era comuna.

Segons l'advocacia espanyola, la Generalitat s'ha de comunicar en castellà amb els governs català i balear perquè «el valencià només és oficial a la Comunitat Valenciana». Ho justifica dient que l'estatut del País Valencià es refereix a la llengua compartida com a «valencià», mentre que als estatuts de Catalunya i les Illes Balears s'utilitza el terme «català».

ERC i Bildu demanen la compareixença de Calvo

Per la seva banda, Esquerra Republicana i EH Bildu han demanat la compareixença a la diputació permanent del congrés espanyol de la vice-presidenta espanyola, Carmen Calvo perquè expliqui per què nega la unitat de la llengua i per què s'oposa al consens social i acadèmic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris