Setmanari d'informació local - 138 anys

Company vol suspendre l'impost turístic per millorar la competitivitat de les empreses

33753
Imatge de Company amb les Juntes locals del partit a Mallorca | PP Balears

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha demanat aquest dissabte la suspensió temporal del cobrament de l'Impost de Turisme Sostenible fins al maig de 2020 amb l'objectiu «d'ajudar a la competitivitat de les Balears» com a destinació turística després de la fallida del touroperador Thomas Cook. Al mateix temps ha criticat la «falta de diàleg i consens» del Govern d'Armengol a l'hora d'arbitrar les mesures per afrontar la crisi generada en el sector turístic.

«És lamentable que ni tan sols en un cas tan greu, la senyora Armengol no practiqui el consens i el diàleg, no sols amb els partits de l'oposició, sinó amb els mateixos partits del Govern», ha assenyalat el president dels 'populars', que ha qualificat de «vodevil» l'enfrontament entre PSIB i Més sobre la mesura anunciada per l'Executiu de retornar als hotels afectats l'import de l'ecotaxa dels turistes allotjats a l'estiu. «Vol dir que no hi ha diàleg entre ells i, menys, consens», ha afegit.

Company ha qüestionat la mesura, tant en la forma com en el fons. «No creiem que retornar l'ecotaxa als turistes que ja han vingut ajudi a la competitivitat de la nostra destinació els pròxims mesos. Per això, demanem que l'ecotaxa se suspengui fins a maig de 2020, perquè això sí que incentivaria la destinació, com ja han anunciat altres destinacions, i es faria més competitiu i atractiu la nostra destinació. A més, la mesura anunciada pel Govern ens ofereix molts dubtes legals», ha manifestat.

Company ha recordat que el PP va proposar una sèrie de mesures poques hores després de produir-se la fallida de Thomas Cook i ha insistit que la prioritat ha de ser oferir un futur laboral als treballadors afectats de manera directa, però també indirecta, per l'enfonsament del touroperador.

El president del PP ha tornat a apel·lar a un gran pacte autonòmic en matèria turística «per saber quin model volem i no anar d'un costat a l'altre com fa Armengol», per això ha demanat «serietat i responsabilitat». «El Govern no l'està encertant amb les mesures i sembla que les pren condicionat per la proximitat d'unes eleccions», ha conclòs.

Company ha fet aquestes declaracions abans de dirigir-se als coordinadors de campanya de les diferents Juntes locals del partit a Mallorca, durant una reunió celebrada a la seu de la formació dels populars i que ha servit per donar l'inici de la precampanya de cara a les eleccions del 10N.

Sobre els nous comicis, el president popular ha tornat a responsabilitzar Pedro Sánchez de «prioritzar el seu interès personal a l'interès general» i ha assegurat que el PP «surt amb l'objectiu d'aglutinar el vot de centre de dreta perquè Pablo Casado sigui el pròxim president del Govern espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.