Setmanari d'informació local - 138 anys

Poca afluència de gent en la manifestació espanyolista de Palma

34243
El president de Foro Baleares, Cosme Brull, entitat organitzadora de la manifestació espanyolista celebrada aquest dissabte a Palma. | E.P.

Només al voltant de mig miler de persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Palma en una marxa espanyolista per defensar la Policia espanyola i els Mossos a Catalunya que «van ser violentament atacats per grupuscles d'extrema esquerra i terrorisme de carrer dels CDR», segons ha explicat el president de Foro Balears, Cosme Brull.

Així mateix, segons el president de l'entitat convocant de la mobilització, que ha transcorregut amb incidents, han volgut denunciar que el president de la Generalitat, Quim Torra, «no ha denunciat la violència». «Fins i tot preguntat per la CUP, al Parlament, s'ha mostrat favorable a expedientar els mossos», ha lamentat Brull.

Preguntat per la mobilització del passat diumenge, ha assenyalat que una de les entitats que convocava aquesta manifestació era la «multisubvencionada» Obra Cultural Balear, als qui ha acusat d'«omplir autobusos amb diners públics». Mentre que ha defensat que Foro Baleares és «totalment altruista». En aquest sentit, ha dit que «siguem 50, 100 o 1.500 l'important és mobilitzar-se».

En la manifestació, s'han vist moltes banderes espanyoles i s'han sentit crits de 'Viva España' i consignes a favor de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil. A més els manifestants han proferit crits de 'Puigdemont a presó', 'Armengol, dimissió', 'independentistes arruix de Mallorca', entre altres.

D'altra banda, a més de persones anònimes, en la manifestació s'ha pogut veure a representants polítics del Partit Popular, Ciudadanos i Vox.

Dels 'populars' han estat presents la presidenta de la formació a Palma i diputada, Marga Durán, i el candidat al Senat per Mallorca, Javi Bonet.

En el cas de Ciudadanos ha destacat la presència dels candidats al Congrés dels Diputats per Balears, Joan Mesquida i Patricia Guasp. Mesquida ha volgut deixar clar que «Ciudadanos sempre estarà del costat de les forces i cossos de seguretat perquè estem en un país que és una democràcia plena».

Finalment, de les files de Vox ha destacat la presència del portaveu de la formació a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, i de la candidata al Senat per Mallorca, Manuela Cañadas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.