Setmanari d'informació local - 138 anys

Els consellers de Podem diuen que es desmarquen de l'ampliació del centre Rafa Nadal

El GOB els ha retret que no presentassin un recurs d'inconstitucionalitat contra l'Esmena Nadal

34369

Els dos consellers de Podem en el Govern, Juan Pedro Yllanes, i Mae de la Concha, s'han desmarcat de l'acord del Consell de Govern d'ampliar el centre internacional de Tenis Rafa Nadal de Manacor, fet que han qualificat «d'urbanisme a la carta».

En el compte oficial de Twitter de la formació, han escrit que no consideren ètic que des d'administracions públiques, i «menys des d'un pacte progressista, es concedeixin privilegis a persones determinades».


L'acord aprovat aquest dijous recull que l'ampliació de la superfície permet la construcció d'un edifici d'ús esportiu de 8.000 metres quadrats (m²) i la construcció de 15 pistes de tenis. També inclou que l'Ajuntament de Manacor té dret a una compensació econòmica corresponent al 15% de l'aprofitament urbanístic corresponent a aquesta actuació. Aquesta compensació ha estat valorada per 464.958 euros, que ja han estat satisfets. Així mateix, s'estableix l'obligació de cessió a l'Ajuntament d'una zona verda pública de 2.600 m² de superfície dins del sòl urbà; una rotonda i un aparcament de 3.500 m².

'Esmena Nadal'

Cal recordar que l'anomenada 'Esmena Nadal' conté tot un seguit d'avantatges i privilegis urbanístics sense tramitació ambiental, ni informació pública, sinó per la via directa d'aplicació i imposició a l?Ajuntament de Manacor; per exemple, introdueix l'ús turístic, no previst en el planejament urbanístic ni territorial, que desenvolupà la primera llei a la carta per donar cobertura al projecte.

GOB

Aquesta esmena a la Llei d'Habitatge aprovada pel Parlament balear, ha estat fortament criticada pel GOB. Segons ha informat la portaveu de l'entitat ecologista, Margalida Ramis aquest dijous a IB3 Ràdio, varen demanar a Podem la possibilitat que presentassin un recurs d'inconstitucionalitat a través del grup parlamentari Podemos.

Arran de les declaracions dels consellers de Podem, el president del GOB, Amadeu Corbera, els ha retret que, precisament, la formació no hagués presentat, en el seu moment, el recurs que l'organització ecologista els va proposar i que, pot ser, hagués evitat l'ampliació del centre Rafa Nadal. «Molta desmarcada i tal, però al seu moment, el GOB vàrem demanar a Podem que presentàs a través del GP de Podemos un recurs d'inconstitucionalitat contra l'Esmena Nadal que hagués aturat aquesta aberració. Encara l'esperam», ha apuntat Corbera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.