Setmanari d'informació local - 138 anys

Fnac discrimina el català en la retolació de la primera botiga a Palma

34865

L'empresa francesa Fnac ha obert aquest divendres el seu primer centre a Palma. Malauradament, ha començat en mal peu pel que fa al respecte al català, la llengua pròpia de Mallorca; ja que la retolació de la nova botiga de la multinacional és íntegrament en espanyol.

Les portes de la nova botiga del gegant francès s'han obert per primera vegada a les 10 en punt. L'establiment compta amb dues plantes, la baixa està ocupada principalment per articles i dispositius tecnològics; mentre que la segona està dedicada sobretot al sector editorial i a l'espai Fòrum, l'escenari on se celebraran diferents activitats com la signatura de llibres o petits concerts.

El responsable de FNAC Mallorca és el madrileny Víctor Fuertes, que també va ser director del FNAC Valladolid durant tres anys i que fa nou anys que és l'empresa.

L'arribada del gegant francès preocupa el sector. «És una altra invasió de cadenes internacionals i suposa una reculada del comerç autòcton. Els primers afectats seran els petits comerços d'electrodomèstics, però també es veuran afectades les llibreries generalistes que se centrin en best sellers, disseny o còmic», assenyalava Francesc Sanchís, propietari d'Embat i Quars a l'Ultima Hora.

Per part seva, Maria Barceló, de Llibreria Lluna i presidenta del Gremi de Llibreters, apuntava en el mateix portal que l'obertura d'Fnac seria un «desastre». «Aquests grans magatzems en realitat el que promouen és l'ocupació precària, no estan creant ocupació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.