Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI titlla de «decebedor» l'avantprojecte de Llei d'Educació

34965

El representant de l'STEI intersindical, Pere Pol, s'ha mostrat «preocupat» i ha titllat de «decebedor» l'avantprojecte de Llei d'Educació que ha presentat aquest dimecres el conseller de l'àrea Martí March. «És dirigista i pretén ser molt vertical», ha afegit Pol.

El representant de l'STEI ha considerat que «s'arracona el català com a element de cohesió social», ja que, amb aquest plantejament, «passa a ser una matèria com qualsevol altra i deixa de ser un projecte lingüístic que està pensat com a eina de normalització».

En aquest sentit, ha definit el tractament del català com una «reculada». Cal destacar que el text diu que «es consolida l'ús de la llengua pròpia de les Illes com a llengua normalment utilitzada com vehicular d'acord amb el que determina l'Estatut d'Autonomia i llei de normalització lingüística de les Balears».

D'altra banda, Pol ha criticat que en relació amb la Formació Professional (FP) «està supeditada a l'àmbit privat i a els interessos empresarials». Ha considerat, a més, que «reforça la LOMCE i és mercantilista». Així mateix, el representant de l'STEI ha lamentat l'elecció de professors mitjançant «entrevistes personals», la qual cosa, al seu judici, «dóna peu a un sistema de favor».

També ha dit que el paper de la inspecció és «poc ambiciós». «Esperàvem que tingués un model propi d'inspecció educativa i es passa de puntetes», ha afegit. Finalment, ha valorat l'«estabilitat dels interins, que és una reivindicació històrica de l'STEI». «Ens agradaria que més enllà del discurs, aquesta estabilitat pugui plasmar-se amb la convocatòria d'interins i que es materialitzi», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.