Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS tanca un principi d'acord amb ERC per a incloure reivindicacions de les Balears en la negociació de la investidura

35171

MÉS per Mallorca ha anunciat aquest dijous que ha tancat un principi d'acord amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) perquè s'incloguin reivindicacions «històriques» de les Balears en la negociació de la investidura del socialista Pedro Sánchez com a president del Govern d'Espanya.

Segons ha informat MÉS, el coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha mantengut una trobada a Palma amb el senador d'ERC Bernat Picornell, la diputada Marta Rosique i el sotssecretari general de coordinació interna, Isaac Peraire. Per part de MÉS també ha participat el senador de designació autonòmica, Vicenç Vidal, i Mateu Matas 'Xurí'.

MÉS ha explicat que «la idea és condicionar la investidura de Pedro Sánchez amb compromisos concrets» respecte a les Balears. Amb tot, MÉS i ERC han coincidit en la necessitat de «formalitzar una taula de diàleg amb el govern estatal per a trobar una solució a Catalunya», segons ha assenyalat el partit mallorquí. «És imprescidible recuperar el diàleg. És el primer pas. Després ja introduirem l'agenda balear en el Congrés», ha indicat Noguera.

Segons han assenyalat, ERC s'ha compromès a incloure «tres punts de partida que per a MÉS són irrenunciables»: la revisió del model de finançament -incloent la part fiscal del Règim Especial de Balears-; un conveni de mobilitat sostenible que permeti implantar el tren de Llevant i el tramvia de Palma; i un conveni per a finançar infraestructures de depuració i proveïment d'aigua.

Per a Noguera, l'acord «és una oportunitat perquè els temes territorials, en plural, estiguin en l'agenda política». «La nova realitat del Congrés, més plural i divers que mai amb representació de formacions sobiranistes i d'esquerres, ha de ser aprofitada per a acabar amb greuges històrics», ha declarat Noguera, que ha enaltit la labor de Vicenç Vidal al Senat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.