Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reserves hídriques de les Balears se situen en el 63% durant el novembre

35215
Les reserves durant el mes de novembre es troben en estat de normalitat. | CAIB

L'estat de les reserves hídriques a les Balears durant el novembre se situa en el 63% de mitjana, després d'una pujada d'11 punts respecte del mes anterior.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori aquest dissabte, a Menorca, el percentatge ha augmentat d'un 57 a un 61%; a Mallorca, del 51 al 64%, i a Eivissa del 48 al 52%. No obstant això, a Formentera no s'ha registrat aquest ascens sinó que hi ha un 'lleuger' descens del 80 al 79%.

No obstant això, a nivell anual, pel que fa a la situació general, la Conselleria de Medi Ambient i Territori, ha assenyalat que aquesta empitjora, atès que passa del 66,9% de 2018 al 57,7% d'enguany.

D'altra banda, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha assenyalat que l'escenari de les unitats de demanda (UD) durant el novembre millora respecte d'octubre, ja que tant la UD de Migjorn com la de Tramuntana Nord surten de l'escenari de prealerta.

En aquest sentit, ha destacat que ambdues se sumen a les de Menorca, Artà, És Pla i Formentera, que també estan en escenari de normalitat. Així doncs, només quatre de les unitats de demanda -Manacor-Felanitx, Palma-Alcúdia, Tramuntana Sud i Eivissa- segueixen dins de l'escenari de prealerta.

Des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori han assenyalat que les pluges de novembre i les baixes extraccions han permès una recuperació dels aqüífers, que ha estat molt important al sud de Mallorca i que ha permès que totes les illes es trobin en 'situació de normalitat'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.