Setmanari d'informació local - 138 anys

El Comitè d'Empresa de l'Ibanat reclama que se'ls reconegui la categoria de bomber forestal

35289

El comitè d'empresa de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) ha lliurat aquest dimarts 5.594 signatures al Parlament, dirigides als grups polítics, demanant reconèixer la categoria de bomber forestal, com s'ha fet en altres territoris.

El comitè inclou als sindicats CCOO, UGT, STEI i CSIF. Amb l'escrit presentat al Parlament, reclamen que es reconegui aquesta categoria amb el seu codi de Classificació Nacional d'Ocupació (CNO), i es tengui en compte la seva perillositat.

«Ens trobam sovint en situacions de risc alt imprevist, com a incendis forestals, inundacions, vols en helicòpter i altres tipus de situacions perilloses», han explicat des del Comitè, que també ha esmentat la presència de cancerígens i mutàgens.

Així, els treballadors de l'Ibanat demanen reconèixer el seu dret al fet que se'ls «descontamini la roba, vehicles i llocs de guàrdia; la dignificació del seu ofici; formació i pràctiques específiques; una segona activitat reconeguda i merescuda; abordar les malalties professionals derivades de les seves funcions habituals i el coeficient reductor de l'edat de jubilació».

El comitè defensa que els serveis que l'Ibanat presta al ciutadà «són sens dubte de bomber forestal», i subratlla que aquesta reivindicació s'ha efectuat ja a Andalusia, el País Valencià, Extremadura i La Rioja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.