Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca ja és Regió Europea de la Gastronomia 2022

35571
Menorca ja és Regió Europea de la Gastronomia 2022. | Menorca Explorer

L'Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (Igcat) ha comunicat aquest divendres al Consell Insular de Menorca que l'illa ja és membre de ple dret de la Plataforma de Regions Europees de la Gastronomia, formada per 14 territoris. El certificat acreditatiu es lliurarà en un acte institucional que se celebrarà a Menorca en les pròximes setmanes.

Aquesta fita marca el final del procés de la candidatura, que ha tingut com a episodis rellevants la defensa del projecte a Brussel·les el mes d'octubre passat i la visita i recomanació del jurat a finals de novembre, i al mateix temps estableix l'inici d'un camí que ha de dur a Menorca a posicionar-se com a destinació gastronòmica a nivell internacional.

En aquest sentit, els membres de la junta directiva de l'Igcat, presidida per Diane Dodd, han expressat, en l'escrit remès al Consell Insular de Menorca, la seva felicitació «per les seves ambicions, somnis i propostes».

A partir d'ara, s'obre una nova etapa fins al 2022, any en què Menorca i Trondheim assumiran el comandament, i des de l'organisme europeu encoratgen als stakeholders -institucions, entitats i empreses implicades- a estimular i ampliar la participació en el projecte i desenvolupar el programa marcat.

Per part seva, la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, ha valorat «molt positivament» el reconeixement i ha agraït a l'Igcat el fet de creure en la candidatura defensada per Menorca, així com als stakeholders per la seva «implicació» i pel seu «compromís».

«És una gran notícia. La distinció com a Regió Europea de la Gastronomia, obtinguda gràcies a la col·laboració públic-privada, projecta Menorca com un territori compromès amb la protecció i la promoció de la riquesa cultural i gastronòmica pròpia, element imprescindible per tal de garantir la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social», ha assenyalat.

La presidenta ha subratllat especialment el caràcter «col·lectiu i transversal» del projecte, amb el qual es vol aconseguir fer de la gastronomia menorquina «un actiu diferencial i únic, amb una influència evident en l'economia local, però també en l'entorn, el benestar i la salut».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.