Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS lamenta que no hi hagi ministres de les Balears en el nou Govern espanyol

35971

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Miquel Ensenyat, ha lamentat aquest dilluns que en el nou Govern espanyol «no hi hagi ministres de les Balears» quan, segons ha posat com a exemple, «n'hi ha cinc de Madrid, quatre d'Andalusia i tres del País Basc».

En roda de premsa, Ensenyat ha celebrat, no obstant això, que amb la formació de l'Executiu s'acaba el «temps de paràlisi», després de molts de mesos, i per fi es podran tractar «qüestions fonamentals com el règim fiscal, el conveni per a infraestructures ferroviàries o el cicle de l'aigua, ja que fins ara no hi havia interlocutor».

En aquest sentit, Ensenyat ha anunciat que el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ja ha demanat una entrevista amb la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera. Sobre la composició del Govern, Ensenyat ha dit que no entrarà a debatre «si són molts o pocs» (hi ha 22 ministeris i 30 secretaries d'Estat) però ha dit que li crida l'atenció que «hagin nomenat ministres en aspectes que són competència de les comunitats autònomes, com són Consum o Igualtat». «No entenem per què s'ha de nomenar a un ministre en un tema que està transferit a les comunitats», ha qüestionat.

En relació amb la representativitat, Ensenyat ha lamentat que «no hi hagi ni un sol ministre de Balears». Així, ha assenyalat que n'hi ha cinc de Madrid, quatre d'Andalusia, tres de País Basc, tres del País Valencià, dues de Galícia, dues de Castella Lleó, dues de Catalunya, un de Castella-la Manxa i un de les Canàries.

Malgrat això, ha expressat que el fet que no hi hagi cap ministre de les Balears no hauria d'afectar qüestions com «el règim especial, el conveni d'infraestructures o el cicle de l'aigua» però tem que alguns ministres «treballin com un lobby». «Que no hi hagi un ministre de les Balears no hauria d'impedir que es resolguin els temes pendents, però en aquest sentit, estarem expectants», ha asseverat Ensenyat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.